Eftersnack-V75 Åby 25/4

Publicerat: 26 Apr, 16:53

Favoritseger i V75-1 där Conrads Rödluva släpptes till ledningen på första långsidan och kunde glida undan till säker seger, även om hon såg lite seg ut i sista sväng och helt på topp är hon inte ännu, Rödluvan. Alessandro Gocciadoro valde att kasta ner invändigt direkt trots att han hade chansen att behålla sitt tredjespår i första sväng och köra till ledningen för att sedan kunna släppa till Örjan. Troligt att italienskan är närmare vinnaren i mål med ett sådant upplägg, men det hade samtidigt kostat mer kraft och Örjan hade norsken kvar så jag tror ändå att Rödluvan vinner. Zaniah Bi var annars den av Gocciadoros som gick något den här dagen, hon spurtade bra som tvåa efter sent fritt. Vikens Fingerprint höll bra som trea efter en vaken styrning av Oskar.

Ivory di Quattro flög runt allt i V75-2 och vann på en mycket fin tid. Han var kanonfin och har hittat nya växlar och blivit tuffare i år. Vår idé Sam The Man fick visserligen öppna tufft för ledningen, men var slagen redan varvet kvar och kan inte ha varit helt kurant för dagen. King of Everything övertog tidigt, men fick Gocciadoro över sig och fick aldrig dämpa tempot, han kastade in årorna i god tid.

Moni Viking imponerade stort vid seger i V75-3, han är grymt bra helt enkelt och var lördagens stora behållning. Enzo Am var positiv som tvåa efter en bra styrning av Per Nilsson. Prosperous kördes vaket till ledningen av Erik Adielsson, fick sig visserligen en märklig tryckare av Rikard N Skoglund och Ribaude, men det spelade mindre roll, det var klassblandning när Moni Viking blåste förbi honom över upploppet.

Indra’s Secret skötte sig såväl i omstart som i den giltiga starten och vann V75-4 i stor stil. Bergh gick på 1800 kvar, satt i spets varvet från mål och vann lätt. Hon är en tanks när hon är fräsch. Visia Spin såg fin ut, men fick ett ganska oroligt lopp där hon la ett par speeder och hon galopperade bort en tätplacering i sista sväng. Hon kan ändå vara värd att ta med sig framöver, hon såg bättre ut nu än vad hon gjort i videokollen.

Wild Love ser jättefin ut för dagen och hon var häftig när hon ”axade” till seger i V75-5. Från fjärde in löste det sig perfekt sedan Voyager Grif fått klubban efter en dålig styrning av ”gul kusk”. M.S.Triple J. tog planenligt hand om ledningen, men Erik valde att släppa till Grainfield Aiden när Gocciadoro kom då han insåg att det skulle kosta för mycket att svara i det läget. Han var trea från hålet och Man At Work tvåa efter en bra långspurt.

Vikens High Yield fortsätter att övertyga i regi Robert Bergh. Han är både snabb och stark och går över alla distanser. Det var spets och slut och han är mäktig med sin markdryga stil. Klassklättringen fortsätter… Plus till Nero Maximus som avslutade 09,3/700 i tredjespår.

Finalen av Paralympiatravet blev tyvärr ett sömnpiller. Elian Web fick ledningen enkelt sedan Disco Volante galopperat bort sig från innerspår. Cyber i hålet och Billie i tredje in. Next Direction körde fram i dödens i det låga tempot. Milliondollarrhyme fick, precis som i årsdebuten, göra jobbet i tredjespår, men tappade stilen och var chanslös. Elian Web utmanades av Cyber Lane, men Elian visade bäst segervilja och höll undan till seger, väl understödd av Jorma Kontio. Billie de Montfort flög fram på dubbla open, men hann inte fram till seger. Looking Superb avslutade enormt i spåren, men var chanslös när det blev ett taktiklopp.

Dagens betyg:

Toppen: Moni Viking (V75-3) var ruggigt bra då han blåste runt dem i stayerloppet på topptid via 10,5/1000 i spåren. Intrycket när Björn kastar loss i sista sväng var häftigt!

Floppen: Zeppelin Kyu Bar (V75-2) var en snackhäst som svek. Värmde tveksamt, var entömd i loppet och galopperade utan chans på upploppet. Milliondollarrhyme (V75-7) fick visserligen en omöjlig uppgift som loppet blev kört, men föll ur i aktionen och slutade i det slagna fältet.

Spela nästa gång: Racing Brodda (V75-1) avslutade starkt från kön via 11,4/1000 med 09/400. Fin årsdebut! Amazing Warrior (V75-2) såg smällfin ut i biken. Avslutade 08,5/600 trots att han la en tuff speed mot Örjans i första sväng.

Jag och P-A spelar in "podd" imorgon förmiddag, då går igenom loppen ännu mer samt pratar om de högklassiga uttagningarna i pokalloppen. 

/ Andreas Henriksson