Eftersnack V75 Bergsåker 28/8

Publicerat: 29 Aug, 10:58

Det blev riviga och fina lopp på Bergsåker då V75 avgjordes på lördagen. Very Kronos tog första årssegern då han ledde Sundsvall Open Trot mest hela vägen, Månlykke AM. var i en klass för sig i Kallblods-SM, Swagger imponerade stort medan vi inte fick till sju rätt utan fick nöja oss med sex rätt på alla system.

Inledningsvis imponerade storfavoriten Admiral As. Han fick attackera efter 500, tog över spets efter 100, höll ett jämnt högt tempo i täten och vann med gott om krafter sparade. Det har sagts förr men det är bara att upprepa, han är ruggigt bra då han sköter sig. Mas Capacity gjorde ett kanonlopp som tvåa medan Fort Knox ser fräschare ut än han gjort på flera år och var inte tom i mål som trea.

Kingstone gillar tuffa lopp
Örjan Kihlström vann även V75-2 med S.G.Kingstone efter en tuff styrning som passar hästen bra. Han attackerade efter 500, kom ner utvändigt ledaren efter 700 och svarade sedan dödens. Det var högt tempo men Kingstone bara ångande undan. Han såg ändå slagen ut i sista sväng av attackerande Double O.Seven men höll farten bäst och vann lätt.

Månlykke A.M. öppnade snabbt och tog över spets efter 400. Sedan körde Gunnar Melander i 24-tempo, lämnade konkurrenterna i sista sväng och Månlykke var totalt överlägsen efter 22,3 sista 800. Mel Odin tappade travet och galopperade i sista sväng och därmed rök den uträknade komben. Istället gick Björs Frej bra som tvåa medan Don Viking kom loss sent från femte in och toppspurtade till tredjeplatsen.

Går att vinna från tillägg
Activated
gjorde årsdebut men kunde vinna direkt och slog hål på myten att det är näst intill omöjligt att vinna Lars Lindbergs Minne från tillägg. Nu underlättades det av tre strykningar och ett flertal galopper men hon hade ändå ganska långt fram 500 kvar. Tempot i täten hade varit tufft och hennes avslutning bet väldigt bra. Redan 50 kvar kunde Magnus A Djuse göra segergest. Zante Grif var väldigt tapper som tvåa, Qeen Roc trea efter perfekt resa.

Magnus är äckligt vass
I V75-5 trodde vi stenhårt på 12-procentaren Carry Cash och byggde alla spel på att hon skulle vinna. Hon öppnade bra men kom inte förbi favoriten Mateo de Reve och vi har full förståelse för att Mika Forss valde tredje in före dödens med stoet. Sen jobbade vi i 2600 meter på att luckan skulle komma men den kom aldrig utan Carry Cash gick i mål med ton sparat som fyra. Istället plockade Tattoo Avenger ner den ledande favoriten kort före mål trots tredjespår första 400 och sen först i tredjespår sista 600. Andra V75-segern för Magnus A som dessutom vann två segrar innan V75, han är äckligt vass.

Swagger imponerade som sagt i V75-6, programenligt till spets efter en bit men sen var det körning och det gick 1.09 första varvet. Trots det gick han undan säkert före en positiv Xanthis de Roi och Frodo S. som båda smög invändigt. Vårt drag i loppet, Gogobet Sisu gick väldigt bra som fyra men kom liksom aldrig in i loppet.

Första årssegern för Very
I Sundsvall Open Trot trodde vi att Very Kronos skulle ha chans att svara ut Click Bait från start och ta sig till spets, det lyckades också även om Wäjersten inte släppte helt frivilligt med Esprit Sisu. Väl i ledning fick Erik dämpa till 11,8 på varvet och det var sedan inga större problem för Very att gå undan före en mycket positiv Esprit Sisu och Who’s Who som gick bra med 08,6 sista 800 i tredjespår utan rygg.

Utdelningen på sju rätt blev 27.000 kronor medan det blev jackpot på femmorna. En jackpot som landar på Jägersro på lördag.

Toppen:
Admiral As
och Swagger var nog de som imponerade mest.

Floppen
Ies Elisabet
som vi hade skrällfeeling för satt perfekt till i andra ut då hon plötsligt rullade över och galopperade 1400 kvar.

Lira nästa gång
Carry Cash
så klart men även Fort Knox startar med bra chans nästa gång med tanke på hur han ser ut.
P-A Johansson