Eftersnack V75 Umåker 13/5

Publicerat: 14 May, 10:48

Toppen
+++ 

Global Badman var tillbaka som vinnare och inkasserade första segern sedan 6/8 på ett mycket fint sätt. Efter att avgjort spetsstriden tämligen enkelt blev det ändå ingen walk in the park och Power och Robert Bergh satte upp ett vettigt tempo utvändigt men segern för Daniel Wäjerstens kuse var aldrig i fara och han sträckte på sig snyggt över upploppet och kom hem på 11,7/2140a. Frisk och kry så är detta inte sista segern för hästen i år.

++

B.W.Sture var i utmärkt författning denna dag och rasslade till ledningen mycket enkelt och stannade där hela vägen in i mål och i resultatlistan noteras en överlägsen seger med fyra längder på fina tiden 20,5/1640a. Med denna insats bör tioåringen aspirera på en plats i Elitkampen om två veckor. Loppet i övrigt blev lite vingklippt då Pydin blev störd till galopp och favoriten Månlykke A.M. inte hade sin bästa dag.

+

Det var laddat snack från både tränare och kusk hela veckan gällande Maybach W.F. och operationen lyckades då Ove A Lindqvist höll upp ledningen och hästen höll sitt prickfria facit från spets intakt. Han är rejäl från spets och står fortsatt fint inne i Bronsdivisoinen.

 

Floppen
Chitchat värmde fint och vi fick feeling att en stark prestation var att vänta men det var inte rätta trycket i hästen och sannolikt var han inte vid helt sunda vätskor.

Månlykke A.M. har vi varit inne på tidigare i texten, Elitkampen känns avlägsen just nu.

 
Noterat i övrigt:
Cab Frontline fick en fin resa av Tomas Pettersson och knep andrapriset i V75-1, såg fin ut och ska passas framöver.

Visst försvann några konkurrenter på grund av galopp men Power höll ändå väl till ett andrapris i Guld och bör kunna flyttas fram ytterligare.

Great Skills värmde som en demon och gick fint över upplopp. Lär vara redo för stordåd nästa gång hon selas ut.

 

/Alexander Holmström