Eftersnack V75 18/11

Publicerat: 19 Nov, 08:50

V75 med Breeders’ Crown-finaler handlade det om på Eskilstuna på lördagen. Detta var första gången man bara körde lördag och inte dubbeltrav. BC-finalerna avgjordes därför under lördagen och V75-omgången bestod till 4/7 av BC-finaler.
Det kändes som ett lyckat grepp, det blev en högklassig tävlingsdag och upplägget är säkert här för att stanna.

På V75 blev det inte helt enkelt, med hjälp av jackpotpengar stannade utdelningen för sju rätt på 629 000 kronor men får vår del blev det spelmässigt ingen lyckad lördag.

Toppen
+++ A Fair Day
spetsade på två steg, fick inte bestämma i täten men ändå var helt ensam på plan till slut. Oscar Ginman brydde sig inte det minsta om konkurrenterna i sista sväng, körde sin häst och stack undan med bred marginal så han i god tid kunde göra segergest. En mycket bra vinnare och för oss var det överraskande att han var så överlägsen.

++ Stens Rubin fick jobba i tredje första 700 innan han kom fram utvändigt för att bli avlöst dryga varvet kvar. Luckan kom sedan sent invändigt om favoriten men han störtdök och hann fram på linjen, en mycket bra prestation.

+ Ester Degli Dei är läcker, hon spetsade från innerspår innan hon coolt kunde dämpa tempot. Sen stack hon undan med 10,5 sista 800 utan att se det minsta pressad ut. Hon har en bit kvar till botten den här hästen.

Floppen
Excusez Moi
(V75-5) visade egentligen ingenting från kön. Möjligt att vi hade för höga förväntningar på honom i debuten för Daniel Wäjersten men vi blev i alla fall rejält besvikna på utfallet.

Lira nästa gång
Holcombe Zet
såg ut som en bomb hela loppet men Örjan Kihlström valde ett passivt upplägg. Möjligt att vi får vänta till nästa år till nästa start men vi håller koll på den här hästen inför framtiden.

I övrigt
Den fjärde BC-finalen vann Queen Belina som uppreade segern från i fjol. Med nytt huvudlag blixtrade hon till spets och även om hon fick dämpa till 1.14 första varvet var hon mycket bra som höll undan till Jörgen Westholms, som körde själv denna gång, stora lycka.
I det inledande guldloppet galopperade Comes with Age i första sväng och efter en tuff duell tog Chapuy över spets av Dark Roadster. Ida Riesterer vil inte sitta fast, hon gick ut redan 650 kvar. Chapuy blev ett enkelt byte och Dark Roadster höll undan för en vasst spurtande Phoenix Photo.

I V75-3 bjöd Conrad Lugauer Ferrari Sisu en fin resa och precis som i Sylvesterloppet i fjol och i guldloppet på Sundbyholm i juni avgjorde Ferrari på två steg och var helt överlägsen.

Conrad Lugauer vann även den återstående V75-avdelningen med Declan som spetsade, släppte 1500 kvar, attackerade 200 kvar och vann väldigt lätt.
Vi går igenom omgången mer noggrant i podden, då tillsammans med Gustav Johansson som ger sin syn på loppet.