Eftersnack V75 Bergsåker 27/8

Publicerat: 27 Aug, 23:45

Dubbeljackpot och fin sport stod på schemat denna lördag och visst var vi taggade med en spelvärd spik och garderade storfavoriter. Tyvärr fick vi inte Mon's Tornado som var målfotoslagen, det enda som skiljde oss från fullträff denna eftermiddag...


Toppen!

+++  Det kanske blir lätt att man tittar mot rubrikloppet dessa tävlingsdagar men det känns ändå korrekt att lyfta fram skicket som man återfått Moni Viking i som nu tar sin andra Grupp 1-seger på två veckor. Magnifikt managerat av Jan Lyng och Björn Goop som satt nioåringen i detta skick. När han väl höll upp ledningen kändes han aldrig riktigt hotad och att det är en ursnygg fux som brisar undan över upploppet är bara plus i kanten!

++  Amatörtränare Niclas Westberg har lyckats plocka fram ett riktigt ämne i form av Babsans Bankir som nu åter travade barfota, stod för en tapper insats och visade att han har fin skalle som satte nosen först. Det var surt för oss på spelet men det är ändå charmigt när mindre tränare vinner på den stora scenen. I och med segern gick han ur Klass 2 och återses numera i Klass 1 men med sin inställning och förmåga att göra jobbet kan han säkert hävda sig där också.

+ Gunnar Melander är det ibland skjutbana på gällande hans förmåga eller inte att köra lopp. Denna tävlingsdag gjorde han dock inga misstag då han körde mot rätt häst i form av Stjärnblomster som satt hermetiskt fast i ryggen på honom hela vägen in i mål. Bara att gratulera till ytterligare ett SM-tecken och vi noterade glatt att Månlykke A.M såg smäktande fin ut återigen.


Vi noterar i övrigt...

  • 1640 volt är ett spännande inslag propositionsmässigt och bäddar för körning och möjligtvis ett lite större inslag av slump. Upploppet denna tävlingsdag var spännande med många hästar med på fotot. Vi noterar att The World Is Mine värmde toppen och gick i mål med rubbet sparat, den tar vi nästa gång.
  • Load Master gillade vi värmningen på men det blev på tok för tufft när han fick försvara ledningen upprepade gånger under vägen, även här bevakar vi nästa start.
  • Ivanka Amok segrade säkert men såg inte som bäst ut och får sannolikt (?) besöka doktorn, kapaciteten är tveklöst mycket god.
  • Gooner hamnade vi helrätt på när han nu åter var vinnare på V75, 08,5/400 ute i mycket vida spår var starka papper och ett härligt intryck över upploppet på det.
  • Santos de Castella var omutlig från spets och visade åter att han trivs allra bäst där och förutom att han var nära att fela kort efter start var segern säker.

I vanlig ordning kommer omgången att brytas ned ytterligare ett varv i podden på måndag.

/Alexander Holmström