Eftersnack Åby 6/3

Publicerat: 08 Mar, 07:38

Beartime spetsvann Silverdivisionen via 09,8/800 och det var gott om luft ner Kung Edward som slutade tvåa från rygg ledaren. Loppet blev visserligen billigt (15,9 f 1000), men det ska ändå sägas att Beartime har tuffat till sig och nu visade han även att han inte är beroende av att smyga i ryggar. Hierro Boko avslutade vasst sista biten från fjärde invändigt och Mr Perfection fullföljde godkänt som trea, båda dessa två ska ut i V75-1 på lördag.

Barfotakörningen slog väl ut på Georgia Am som ledde varje meter av Diamantstoet i V75-2. Efter den ogiltiga starten valde man att plocka av can’t see back-huvudlaget, Georiga höll sig lugn och via 12,5 sista varvet rekordsänkte hon med nästan två sekunder. Duon Amazon Font och Hillbilly Woodland värmde vasst och slutade tvåa respektive trea i mål, även Alfredo Sauce (ska ut på lördag) spurtade starkt i skymundan. Favoriten Lyckans Cash hade däremot ingen bra dag och var aldrig med chans.

Floris Baldwin hade uppvisning i guld. Det gick undan från start (08,4 f 500) men Magnus fick sedan dämpa till 11,6 på varvet och via 08,4 sista 400 stack Floris undan till en mycket bekväm seger. Slide so Easy blev tvåa efter ett smyglopp på innerspår och Pacific Face slutade femma, det gick helt enkelt för fort för honom.

Ytterligare en spetsseger i V75-4 där Cassius Ima aldrig riktigt behövde känna sig hotad. Lucky Truck blev tvåa före Pre Calculated (dödens varvet kvar). Vision Face tyckte vi på förhand var spännande med första barfota runt om, men han gjorde tyvärr bort sig direkt i starten. I övrigt var det inte speciellt mycket att ta med sig i det här ganska bleka Klass II-försöket.

Awesome Kronos slog till från tredje invändigt i V75-5 och banande väg för hög utdelning. Det är små marginaler som alltid - väljer Adrian att sitta kvar i tredje invändigt så blir givetvis utfallet annorlunda, nu blev han tvåa i stället från tredje utvändigt. Storfavoriten, Billi Time, kördes fram i dödens varvet kvar och var bara godkänd via 12,8/1000. Pere Ubu, som blev vass i spets, höll starkt till en tredjeplats.

Ultra Bright var bäst i DD-1 och kunde kort före mål spurta förbi Diversity Pellini som blev tvåa från andra utvändigt. Det som annars förvånade mest i det här loppet var att Jepson inte lyckades hålla spets med Garca som annars såg stark ut med sparat i mål (norsken oryckt). Hon vinner väl loppet från ledningen?

Zaffiro Jet skrällvann i avslutningen efter en snygg strykning av Korfitsen. Spets, släpp till favoriten och förbi sista biten via ”open”. Dark Roadster fick en dryg inledning av loppet med fjärde runt första sväng och 08 första halvvarvet. Han tappade stilen sista biten och var utan chans att svara både Zaffiro och Upper Face som var duktig tvåa. Vi hade skrällfeeling för Exclusive Matter men han var riktigt blek från tredje invändigt.

Toppen: Ingen riktig "wow-insats" den här lördagen, men Floris Baldwin fötjänar givetivs plus och även Georgia Am som i sin blott nionde start höll undan till seger. Zaffiro Jet sprang 10,9 i avslutningen, det är såklart starka papper. 

Floppen: Lyckans Cash såklart, sen hade väl de flesta förväntat sig mer av Billi Time?

Spela nästa gång: Hierro Boko och Alfredo Sauce visade form och båda ska ut nu på lördag. Garca hade sparat i mål och hon vinner lopp snart.