Uppsnack V75 Axevalla

Publicerat: 15 Apr, 10:23

Den här lördagen är det dags för V75Axevalla och omgången ser riktigt spännande ut på förhand. Trots att det kan vara uttjatat, kan vi inte ignorera faktumet att Sveriges längsta upplopp är en faktor som alla travspelare verkligen älskar!

Vi kommer att fokusera på V75-5, Paralympiatravet deltävling 3. Vi hade höga förhoppningar om 7 Cicero T.G. senast, men blev väldigt besvikna på Magnus Teien Gundersens styrning. Han tog upp hästen från start när han borde ha laddat och när han sedan försökte avancera framåt, blev det galopp. Trots detta såg 7 Cicero T.G. fin ut senast och vi tror att Magnus Teien Gundersen är rejält revanschlysten efter den dåliga styrningen på Åby. 7 Cicero T.G. brukar oftast gå med bakskor och vanlig vagn, vilket är det normala för honom. Men den här gången tror vi att Magnus kommer att köra framåt och det finns en hygglig chans att Cicero T.G. tar över ledningen på första långsidan. Trots att han inte är favorit i loppet, är han vårt givna förstaval.

9 Unico Broline är favorit i loppet och han var mycket fin i årsdebuten senast då han segrade enkelt. Nu har han lopp i kroppen men motståndet denna gång är betydligt tuffare. Skor samt fasta tussar nu blir barfota runt om och rycktussar, så man växlar verkligen om. Han ska räknas men vi tycker det finns roligare drag i loppet! 

- Han var inte vässad inför comebacken, han hade fått ett 18-jobb men var tung, rund och skulle ha det loppet. Han har gått framåt rejält, det känns i träningen men behöver kanske även detta lopp innan han är helt på topp. Nu blir det i alla fall barfota runt om och med rycktussar. Jag hade helst tagit spår 1-5 men 9 är i alla fall bättre än 8 och 12 så läget är okej, säger Sofia Aronsson.

Häng med på slutspelet från 15:20 så går vi för miljonerna // Redaktionen