Eftersnack V75 Kalmar 14/1.

Publicerat: 15 Jan, 12:42

4,4 miljoner på sju rätt denna lördag. Vi fick till ett bra reducerat slutspelet då vi hade fyra rankingettor på mellan 12-17 % att bolla med som A-hästar. Sex rätt där och drygt 43.000 kronor i netto på det reducerade förslaget. 

+++ Ola Samuelsson ramade in omgången med Lucifer Sam och Heroine Darling som båda vann den tuffa vägen från dödens för Stefan Persson. Dessutom en andraplats med Zinfandel. Han har vass form på stallet “Muggen”!

++ Ultion Face blåste ner övriga utan problem till slut i Gulddivisionen och kan få en bra säsong som det ser ut. 

+ Call Me Brodda ska snart till avel men den här dagen tyckte man det var dags att spänna bågen och testa i ledningen över korta häcken och då favoriten Digital Summit galopperade från start så var det inget snack utan hon höll undan hela vägen. En rörd Thomas Madsen efter så klart då det här varit hans stora reklamhäst under några år och nu är det endast några få starter kvar innan det är dags att ta klivit in i mammarollen, för Call Me Brodda. 

- För Joakim Lövgrens dag, det såg väl förspänt ut från början med många bra chanser men Lucky Guy Boko stannade till när han blev själv och åkte dit mot Lucifer Sam. Digital Summit galopperade som jättelampa och Rapid Pal kom aldrig in i matchen efter att blivit lite störd från start, galopperade långt bak i kön sedan i slutsvängen. Det blev en andraplats för Jeans n’passion också i avslutningen men känslan är att Jocke velat ha minst en seger för att vara nöjd med den här dagen. 

- Även till Laban Lagö som borde kunnat stå emot bättre från spets och Aetos Kronos som förvisso gjort det starkt som är tillbaka på en bana men han är inte i närheten av sitt gamla jag ännu i alla fall och fick nöja sig med tredjeplatsen nu trots att han fick ett perfekt lopp.

Lira nästa gång: Olga Utca var i “flaggtoppen” redan tidigare och lär fortsätta vara det efter att fått sent fritt och skjutit till bra.  Lilo Love fick aldrig fritt i diamantstoet och hade nog lite sparat.

Vi går igenom omgången i sin helhet i måndagens podd - missa inte det!