Eftersnack V75 4 februari

Publicerat: 05 Feb, 07:39

Det blev rafflande V75-finaler på Solvalla den här lördagen, vi bjöds även på tre singelprocentare så trots att omgångens megafavorit vann blev det 778 000 kronor på sju rätt. För vår del blev det sex rätt på grundmaterialet och + 9.000 kronor där.

+++ Chitchat hade en närmast hopplös uppgift i sista sväng där han satt långt ner i fältet i tredjespår. Det hade visserligen varit hyggligt tryck på loppet men det såg ändå riktigt jobbigt ut. Han avslutade sylvasst och hann fram på linjen via 10,7 sista 800.

++ Bottnas Idol fick dra tåget i tredje utan rygg sista 700 men såg ändå väldigt stark ut hela tiden och på linjen slog han också av favoriten Likeaboss, även den riktigt bra. Bottnas Idol har utvecklats fint.

+ Lille Bugatti Hall gick i tredje utan rygg sista 900 men kund ändå koppla grepp in på upploppet och han kunde även hålla undan från de som smugit med. Visserligen gynnad av högt tempo men ändå en berömvärd vinnare.

Floppen
Everglo Lemon
(V75-2) var väldigt hetsig i defilering och provstart. Därför kunde han inte vara med från start och sen var det kört. Märklig förändring efter en fin värmning.

Lira nästa gång
Det fanns massor att ta med sig men jag säger Sandokan (V75-4). Han fick en tuff inledning, ändå var han inte helt tom i mål och var inte stort slagen. Den blir spännande att följa.

I övrigt
Borups Victory
vann hur lätt som helst. Wäjersten var kall i inledningen, släppte Lorenzo Boko till spets innan han fick överta och sen var det lekstuga. Vi rekommenderade spel på komben Borups-Lorenzo som gick in till drygt 15 ggr pengarna.

Chestnut Hill nämnde vi som en skräll i podden och denna gång var det hans tur. Han blev framsläppt i rygg ledaren, från tredje in, 600 kvar, hittade fritt 150 kvar och avslutade rappt till seger före storfavoriten Eddy West som hade greppet på upploppet.

Axel Ruda gjorde likt finalerna på annandagen, spurtade hem segern. Denna gång fick han draghjälp till 300 kvar men då Ohlsson styrde på var det bara en häst på banan, han har grym form Axel.

Heroine Darling kom fram fint från start, attackerade 1300 kvar och kördes till spets varvet kvar. Sen var det rena lekstugan, hon vann överlägset med gott om krafter kvar.

Ännu mer från tävlingarna på Valla får ni i Podden som undertecknad och Lukas spelar in under måndagsförmiddagen.
//P-A Johansson