Eftersnack V75 Bergsåker 18/2

Publicerat: 19 Feb, 09:19

Svårlöst på V75 där sjuan betalade lite dryg 5 msek efter att fyra av sju avdelningar vunnits av hästar spelade till singelprocent. Vi bjöds på en del sportsliga godbitar, några bottennatt och ett och annat utropstecken. Kvällens rubriklopp, ”Polaris Bergsåker Winter Trot” vanns från ledningen av Hierro Boko en prestation som föräras förstaplatsen på vår topplista.

Spelmässigt blev det en dyster historia för oss då båda våra stora spikidéer inte satt som det var tänkt. Chitchat fick en blytung inledning och redan efter 500 meter var loppet över för sexåringens del. Spickleback Face gjorde ett tappert försök ute i spåren men fick nöja sig med en sjätteplats efter att ha dragit fram flera av de värsta konkurrenterna.

Toppen
+++ 

Hierro Boko får förstaplatsen då han rakade in en halv mille på ett bräde efter att säkert ha spetsat sedan körts till en säker seger från ledningen. Ja, hästen fick styra och ställa i för klassen måttligt tempo men gick också ifrån när Mika Forss begärde det in på upploppet. Prestationen i sig var bra men vi vill också hålla fram vilken stil nioåringen funnit i nya regin, urstarkt tränarjobb av Hannu Korpi.

++

Fabulous Pellini drog blickarna till sig redan då listorna släpptes söndag kväll då det var jänkarvagn anmält och då Daniel Wäjersten även aviserade rycktussar för första gången i hans regi senare under veckan var det någon form av utrustningsmässig all-in variant vi blev erbjudna från stallet. Stoet värmde fint om än att hon var lite het, något hon bar med sig in i loppet där hon fick trava utvändigt ledaren och i vässad stil satte klorna i denne. Hon fick dra fram spelfavoriten Axel Ruda och det var starka papper att hålla denne bakom sig över upploppet.

+

Claes Sjöström körde ett helt perfekt lopp men Breeze svarade också upp när jobbet skulle göras av avslutade sylvasst över upploppet och slog av hela fältet. Femåriga stoet är vass när hon får gå på väntan och har slagit på en rejäl formtopp denna vinter.

Botten

Nog trodde vi det var upplagt för Everon när denne fått ett perfekt rygglopp och flera av de värsta konkurrenterna straffat ut sig tidigt men Nunciosonen kunde inte slå klorna i ledaren och blev därtill passerad av superskrällen Magic Nightrider.

Utropstecknet

Peter O Larsson presenterade sig på många sätt för den breda massan då först och främst hans mycket fina Magic Nightrider avgjorde på ett rejält sätt fram till seger i Klass 2-loppet men därefter med att lämna en av de mer märkliga segerintervjuer undertecknad sett under åren…


I övrigt:
Becausse the Night var “extra allt” i värmningen och bör vara mer eller mindre stenklar nästa gång han selas ut, med garantipengen gick han precis ur Klass 2 så vi kanske får avvakta med att se honom på en lördag.

Järvsöodin och Marcus Lilius gjorde båda sitt dagsverke med plus i kanten vilket räckte till seger. Extra roligt då Marcus satte ut hakan och trodde på seger innan loppet.

M.T.Montpelier värmde som en demon och passas vid nästa uppgift.

Vi kommer som vanligt plocka isär omgången och prata igenom den ytterligare i podden på måndag!

/Alexander Holmström