Eftersnack-V75 Jägersro 1/9

Publicerat: 01 Sep, 19:18

Stall Goop fortsätter att skörda framgångar på travbanorna och vann de två inledande avdelningarna. I V75-1 var det äntligen dags för Mamasan att få vinna lopp igen. Via en vass långsida och smart kört av Björn runt sista sväng där han plockar upp hästen och sparar lite på krafterna, avgjorde hon knappt men säkert mot ledande Chapter N.Deo, som borde ha hållit undan för att få fullt godkänt. Favoriten Julia Pellini fick lägga en 10-speed i 600 meter mellan 1300-700 kvar för att ta sig framåt då Callmeawinner svarade dödens, men pallade inte det och kastade in handduken i god tid. Även Callmeawinner var stort slagen efter det offensiva upplägget. Quiz Töll gör ett starkt slutvarv, men kom aldrig riktigt in i matchen. Gun Palema galopperade dubbelt, men visade fin fart mellan galopperna och hade troligen blivit segerfarlig felfri, men hon är svår i svängarna.

Långstegade Rajah Silvio har hittat en växel till med jänkarvagn och spetsvann V75-2 på 11,8. Han såg lite seg ut under vägen, men när Björn drog huvan fick han ett bra svar och segern blev enkel i ett lopp där Silent Hill galopperade från start och Spartak Face felade i spetsstriden i första sväng (denne galopperade även in på upploppet). Starforlife Palema gick starkt som tvåa och Cobbys Olifant höll duktigt från dödens som trea. Fighting Gehör provades i bike för första gången och såg segerfarlig ut runt sista sväng, men galopperade bort ett andrapris på upploppet.

Dante Boko spetsvann Guldloppet på 10,6 efter ett taktiklopp med en snabb avslutning, men det var tvåan Cyber Lane som stal rubrikerna för hua, vilken avslutning av ”Jontes” stjärna som flög fram i tredjespår via 08/700 med 07-fart sista 500 och detta med skorna på, vilken häst! Love Matters höll bra i dödens som trea.

Vincent As var starkast i ett galoppfyllt V75-4. Jepson körde smart fram i dödens inför slutrundan, hästen hade tidigt kopplat grepp på ledande Aperfectdream (som borde ha vunnit) och avgjorde enkelt med fin spänst i steget. Det var klent bakom, men Waikiki Silvio långspurtade bra som tvåa.

Den holländska gästen Gustafson vann från ledningen i V75-5 där han snyggt svarade Heart Of Steel som höll bra utvändigt om ledaren. Skön, effektiv stil på vinnaren och som vanligt åkte Ebbinge och Engwerda över till Sverige med torrt på fötterna – imponerande!

Toddler lyckades ta sig till ledningen i första sväng i V75-6 då Lövgren inte var intresserad av att svara, utmanades av Comanche Moon (från rygg ledaren) på upploppet, men Toddler visade bäst löpskalle av dessa två och höll undan till knapp seger. Vår spik Velvet Gio avslutade 10,3/700 som förstahäst i tredjespår vilket är svårt att klaga på, men han agerade lite trögt och vi hade förväntat oss mer.

Mack Dragan tog en längd på Stepping Spaceboy trots norskt huvudlag och då såg det bra ut för favoriten, men han fick en pigg Urban Kronos utvändigt som höll uppe tempot och Mack Dragan gav sig till slut. Segern till Antonio Tabac som tog andra raka V75-segern och på sättet han gör det! Med oryckt norsk och tussarna kvar i öronen åkte han bara runt dem och vann lekande lätt på 11,7 – vilken saga och det är bara att åter lyfta på kepsen för Oskar Kylin Blom och kretsen kring hästen.

Toppen:

Antonio Tabac (V75-7) ser ruskigt bra ut och imponerade stort på nytt.

Floppen:

Aperfectdream (V75-4) kunde ganska smidigt köra sig till ledningen, men saknade rätta spänsten för dagen och gav sig för enkelt.

Spela nästa gång:

Cobbys Olifant (V75-2) höll tappert. Cyber Lane (V75-3) givetvis.

Vi hade en dålig dag på jobbet. Våra spikar Vinci Power (startgalopp) och Velvet Gio (fyra) var aldrig med chans. Bara att kavla upp ärmarna och ta snabb revansch imorgon då vi har V75 med Derbyt!

/ Andreas Henriksson