Eftersnack 3/9 Färjestad!

Publicerat: 09 Mar, 20:41

Inga större framgångar på liret men mågna fina prestationer som värmde och en jackpot till nästa veckas V75 på Mantorp fick vi med oss! 

Omgången inledes med snackhästen 2 Perfect Dynamite och det till vår stora förtjusning. Vi spikade honom på rubbet vilket blev helt rätt och nu var han lika bra som vid segern på Solvalla. Klockan visade 14/400 meter i värmningen och det i perfekt stil, vilket gjorde det helt givet att även spika på SS. Rikard N Skoglund körde till rejält mot ledningen och fick överta efter en tuff öppning. Trots det gick han bara undan och insatsen var femstjärnig. 3 Je t'Aime Explosiv gjorde det bra som tvåa och tioåriga 4 Harpos Rockland höll starkt till tredjeplatsen. Bara att lyfta på hatten till tränaren Harpo Svensson.

V75-2 var ett öppet lopp på förhand då favoriten och ”stjärnan” 13 Southwind Feji hade visat tveksam form inför detta. Nu tystade hon dock alla spelare och och när Mikael J Andersson kastade loss 500 kvar stod övriga stilla. Klockan visade 1.11,5 sista 800 med krafter sparade och den ”gamla” Southwind Feji var äntligen att känna igen. Tränare Pär Hedberg var otroligt glad efter loppet och lättad att man nu ska ha hittat rätt på henne igen. Det var knappast sista segern för året och att bästa hästen vann var det inte mycket att säga om.

Gulddivisionen blev exakt kört som man hade trott när Lutfi Kolgjini svarade ledningen med 3 Target Kronos när Rikard N testade med favoriten 5 On Track Piraten. Vi garderade Piraten på rubbet när det stod dödens i programmet. ”Piraten” brydde sig dock inte om upplägg eller motstånd och avgjorde enkelt trots den tunga vägen. Rikard gav en rejäl passning till konkurrenterna när man passerade mållinjen med en kaxig segergest, vilket bara måste gillas! Han var smått tagen efter loppet och som han sa i vinnarcirkeln att denna häst redan ligger honom varmt om hjärtat. Rikard N Skoglund kan vi inte sluta plussa för och Piraten tog nu sin 32 V75 seger är imponerande, vilken stjärna! 9 Platon Face värmde bra men var aldrig med chans och hade inte sin bästa dag.

Kallblodsloppet blev en händelserik historia när Oskar J satt upp tempot utvändigt om favoriten 3 Rus Can med 8 Silver Jo. Torbjörn Jansson såg ut att ha segern som i en liten ask 200 kvar men hon stannade till i sin ensamhet kort före mållinjen. Exakt likadant gjorde hon 6/4 på Bollnäs och kanske att det sitter i skallen? Insatsen var dock mycket strong och tränare Lovisa Canneryd har gjort ett strålande jobb med hästen. Vann loppet gjorde tillslut norske Ådne Odin med Björn Goop i sulkyn. Han såg inte ut som en vinnare i sista sväng men Björn Goop fick rejäl fart på honom sista biten och klockan visade 1.26,5 sista 700. Bakom spurtade 10 Sjö Kongen vasst till en tredjeplats, pass upp nästa gång!

V75-5 blev exakt som vi trodde med 5 Tony Afrika till ledningen och att det därifrån var hästen att slå för övriga. Han lättades lite i balansen inför detta och insatsen var mycket bra. Det var inget snack och han vann tillslut mycket enkelt med krafter sparade. Örjan Kihlström hittade ut i andraspår direkt med 1 Magic Cash och fick en fin resa. Örjan skicka på i tredjespår med halvvarvet från mål efter sent ha svarat ut Johan Untersteiner med 12 Willmer Gel. En aktion som mest troligt gjorde att hästen kom tvåa och Örjan fick en rejäl böter efter loppet. Vilket Örjan själv tyckte var helt rätt och den ärligheten måste såklart uppskattas! 10 Testa Di Cavolo agerade trögt mest hela vägen och var aldrig med chans. Avslutningen i skymundan var klart bra, men han var sämre än vi trott på förhand.

V75-6 blev en repris på V75-6 från Bergsåker för två helger sedan. När upploppet nalkades stod det mellan 8 Weekend Fun samt 9 Hawk Cliff. Senast var det den sistnämnda som vann på målfoto men denna gång blev det omvända roller och Daniel Wikberg stjärna Weekend Fun fick äntligen vinna. Björn Goop skickade från start när han såg att 1 Rushmore Face galopperade och satt i ledningen redan in i första sväng. Örjan körde upp utvändigt med varvet från mål men han kunde aldrig gå i riktigt närkamp. Stora plus till Wikberg samt Björn Goop som återigen visade att han är världens bäst kusk! 5 Bullyoung såg fin ut som fastlåst och är rejält på gång för dagen!

Avslutning blev utan tvekan det mest dramatiska loppet under hela dagen och när mållinjen passerades var 0,26 procentaren 7 Fighting Joe den som skar mållinjen först. Det till många spelares stora förvåning. Dock var inte dramatiken över där utan efter lång väntan blev Tom Horpestad diskad efter att 75 meter från mål tagit sig ut i en trång situation mot favoriten 1 Marvelous. Rätt eller fel låter vi vara osagt men man lider med kretsen kring hästen, att gå från en seger på V75 med 125 000 kronor i förstapris till att åka hem lottlösa, mycket tungt...

Vann loppet tillslut gjorde Karl O Johanssons 3 Expensive River med Per Nilsson i sulkyn. Han har nu tagit tre raka segrar och är under kraftig utveckling. Grattis!!! 

 

Toppen:

V75-1: 2 Perfect Dyanmite fick öppna tufft till ledningen men kunde trots det gå undan på ett imponerande vis. Detta är en häst vi verkligen gillar och det är inte sista segern han tar på V75!

V75-2: 13 Southwind Fejl var tillbaka som en vinnare igen och insatsen hon stod för var femstjärnig. Segertiden 1.14,0, över distansen 2.180 meter volt på dagens tunga bana är riktigt starka papper.

V75-3: 5 On Track Piraten tystade alla spelare och var bara bäst då han vann åkandes trots en resa utvändigt om ledaren! Bara att lyfta på hatten för hela kretsen kring hästen samt kusken Rikard N Skoglund som inte gör mycket fel för dagen!

Floppen:

V75-3: 9 Platon Face värmde strålade och Adrian var grymt nöjd med honom före loppet. Insatsen var dock mycket ljummen och när Adrian försökte i spåren 700 kvar gick han snarare bakåt än framåt.

V75-7: 1 Marvelous skenade på strecken sista timmen och blev tillslut stor favorit i avslutning. Han var dock aldrig med chans och mycket möjligt att senaste loppet satt i benen.

Spela nästa gång:

V75-4: 10 Sjö Kongen spurtade vasst till en tredjeplats och ska passas nästa gång på svensk mark.

V75-6: 5 Bullyoung satt fast med rubbet i målskjutsen och har nu två lopp i kroppen. Pass upp nästa gång om det blir på svensk mark eller fransk mark!