Uppsnack Jägersro 28/10

Publicerat: 28 Oct, 10:52

Riktigt öppen och spelvänlig omgång när V75 firar 30 år denna lördag. Vi befinner oss i Malmö och Jägersrotravet som enligt väderprognosen ska erbjuda vettiga hösttemperaturer och uppehåll, rättvisa förhållanden således.

Vi vill i detta uppsnack lyfta fram ett spännande speldrag i avslutande V75-7 där vi ska försöka få betalt på flera spelformer. Hästen har blivit lite av vår käpphäst under året och vi har lyckats ta betalt tidigare varvid vi gör ett nytt försök idag, håll tillgodo!

6 WITHOUT A DOUBT (4%) är en skjutare när han tävlar på topp. Från att tidigare ha varit en frontrunner har han lärt sig att tävla bakifrån. Under Elitloppshelgen gick han en vass repa och sedan, efter paus, höll han bra på en hög 10-tid. På Halmstad testades han med bike vilket gav bra effekt. Han felade visserligen innan bilen släppte fältet men vi hade 1.11 i 2000 meter med 09,8 sista varvet i upphämtningen och intrycket var vasst. Vi sjöade på honom på E-tuna och han höll bra i dödens med skor och vanlig senast. Nu blir det samma racergrejer som på Halmstad om banan tillåter och oavsett hur Gustav lägger upp det har vi bra feeling. Roligt drag, även om han givetvis kommer trenda uppåt från de 2-3% han är vid publicering.

Tränare Patricia van der Meer lägger ut texten enl. följande gällande hennes travare.

"Han fick lite för korta fötter på Eskilstuna, det var därför han tappade travet till slut. Vi tog också honom till veterinären efter det loppet och behandlade honom. Han gjorde ett bra lopp senast och verkar pigg och fin i träningen. Han har blivit bättre i år sedan vi ändrat till öppet huvudlag. Nu blir det jänkarvagn och troligen barfota runt om ifall banan tillåter det, säger Patricia van der Meer."

Vi påminner i vanlig ordning om Slutspelet som börjar rapportera löpande från 15.20 med vassa värmningsrapporter direkt från Jägers och kompletterande sen info, häng gärna på då!

//Redaktionen