Eftersnack-V75 Bergsåker 6/1

Publicerat: 06 Jan, 19:30

Bergsåker bjöd på en fast och hård bana, klart och tydligt vad gällde förutsättningarna - det gillar vi spelare!

V75-1 till Evin Boko där vassa Mika Forss körde snyggt som lät Bergh gå före med Geisha Sund. Evin Boko hade lite problem runt sista sväng, men över upploppet gick hon starkt och fångade in Geisha. ”Det är 2600 vintertid och jag ville inte gå på i spåren för tidigt”, kommenterade Forss. Geisha Sund gick en stark baksida (1.11/700 mellan 1000-300 kvar) och höll bra via 13/1000. ”Jag körde för tidigt”, kommenterade Bergh självkritiskt efter loppet – uppfriskande! Evin Boko var med på tre streck på Slutspelet och en bra start för oss.

Weekend Fun värmde strålande och var ruskigt bra i loppet då han bara bombade runt dem i tredjespår via 12,6/1000 – svaret Rikard N Skoglund får på huvan i sista sväng, hua! ”Han exploderade”, kommenterade vinnarkusken. En bra vinnare för oss som vi använde som utgångshäst på Slutspelet efter den fina värmningen.

Digital Ink spetsvann Guld och är fortsatt obesegrad i ledningen. Han bröt ut på upploppet både varvet kvar och över målrakan, men Bergh lyckades hålla inne Indoor Voices som letade luckan bakom och ”Inken” höll undan före en grymt tapper Zenit Brick som blev hängandes i tredjespår första varvet innan han nådde dödens. Med facit i hand skulle Mika ha kört framåt direkt för då hinner inte Jepson gå före och Zenit kommer då smidigare fram i dödens, men han kanske inte vinner ändå? Vi låste loppet på dessa två på Slutspelet.

Flera omstarter i nordisloppet där bl.a. fotstödet i Eldvins sulky lossnade och starten blev fördröjd då man fick åka in i stallet och byta bike på Eldvin. Vi rankade upp Tand Tuff (4,60%) som tipsetta på Slutspelet-V75 med följande motivering: ”Har vi pratat med Jan Ove Olsen om och det låter ruggigt bra på den här, vår "Norrlandsman" gick igång rejält efter stallbacksrundan, pass upp!”. Han avgjorde enkelt från rygg ledaren och det var en skön vinnare (som vi även varnade för på Twitter)! Som ni vet har vi alltid en man på plats på V75-banan för att kolla värmningar samt senaste nytt och stallbacksrundan bar frukt!

Angle Of Attack vann planenligt V75-5 från ledningen och vi satt därmed kvar med 10x8 på Slutspelet inför avslutningen med ett värde på knappa fyra lax - en bra position!

Fin vinnare för oss i V75-6 där 5%-aren Vic de Luxe avgjorde på rejält vis i ett lopp där täthästarna körde för snabbt första varvet. ”Stark och snabb häst”, berömde segerkusken Krille Söderholm. Vinnaren låg som tvåa i vår rank med motiveringen: ”Vann enkelt från spets mot Eva I.H. senast som vår idé. Svårt läge nu men formen är på topp och han visade även att han fungerar bra bakifrån vid seger för tre starter sedan.”. Favoriten Persos Smokie hade inte en tanke på att gå iväg felfritt från start. 

Galoppfyllt V75-7 där Erik Sting studsade direkt och Jaques Noir rullade över in i första sväng. Som vanligt filmades starten framifrån på TV - vi har sagt det förr och jag säger det igen, man får noll feeling för hur hästarna öppnar när starten filmas på det här viset. Segern till Zorro Swing som spurtade stakrt till seger till vår stora glädje. Hur hästarna gick bakom? Jag vet faktiskt inte - jag hade fullt upp med att vråla in vinnaren och lämnar det till mina kollegor P-A och Jacob som går igenom omgången mer i "podden" som släpps på måndag efter lunch. 

Toppen:

Weekend Fun (V75-2) är en häftig häst! Tränare Wikberg har en ny stjärna och jag hoppas att duktiga Rikard N Skoglund får fortsatt förtroende framöver, det är ett samspelt ekipage.

Floppen:

Twinkle Kronos (V75-2) höll sig relativt lugn i spets och fick bestämma tempot. Klar och kall luft borde ha gynnat honom, men han vek ner sig alldeles för enkelt. Som vi skrev i analysen är nog ett rygglopp att föredra.

Spela nästa gång:

Toreador (V75-2) förlorade loppet efter strykning då han fick en iskall startrygg. Örjan valde klokt att ge upp loppet och körde invändigt och som han såg ut! Örjan hade ett ton i handen hela vägen, men det blev för mycket när han skulle ut i sista sväng. Vinner nästa gång!

Indoor Voices (V75-3) ser fortsatt smällfin ut. Vinner Guld med lucka och kommer tjäna fina pengar även i högsta klassen under vintern. 

Citat hämtade från TV-sädningen på TV12/TV4.

/ Andreas Henriksson.