Eftersnack V75 Jägersro 30/11

Publicerat: 31 Oct, 11:47

Ingen framgång för oss på spelet då Digital Dominance som spikades på allt åkte dit mot Hurricane Silas

Vi tar det från början och omgången inleddes med silverdisvisionen där Adde S.H. ledde runt om för Sören Boel och favoriten Rackham gjorde bort sig med galopp direkt bakom bilen. Det blev istället Oscar L.A. som trots lite tveksam värmning och provstarter gjorde ett riktigt starkt lopp från utvändigt om ledaren.

Johan Untersteiner lät uppåt kring Ture L.A. inför Klass II försöket och det hade han helt klart fog för. Pang till tät och sedan var det aldrig spännande. Kilmister Boko närmast sörjande som tvåa men var som sagt aldrig nära att utmana på allvar. 

Tuff körning inledningsvis och 12 tempo hela första varvet i voltstart i bronsdivisonen bäddade för Billi Time som kunde ta sig förbi en rejäl Red Mile Brodde den sista biten. Borups Racing blev pigg i spets efter att Erik laddat max från början och han orkade inte över upploppet. 

Diamantstoet och vinnande Ovation L.A. gjorde ett riktigt bra lopp men det var lite tur inblandat då Bluehills Wind fick fritt spurtutrymme och såg ut att gå mot segern när galoppen kom kort före mål. Segern som nämnt till Lövgren och Rikard Skoglund tvåa från spets med Robert Bergh tränade Imperias Juliette. 

I klass I avancerade Adielsson fram Parker till spets via tredjespår och sedan såg han läcker ut hela loppet. Han är inte alltid att lita på men det är hög kapacitet i den här Bird Parker sonen. Black Mission var tvåa från rygg på ledaren. 

Vi trodde som nämnt på mer Westholm tränat i V75-6 som var ett stayerlopp och när Örjan fick överta spets varvet från mål med Digital Dominance såg det klart ut. Magnus A Djuse som vikarierade för Ulf Ohlsson ville dock annat och kastade loss Fredrik Persson tränade Hurricane Silas ordentligt på den sista långsidan och känslan var att ÖK inte var riktigt med på den manövern och Hurricane Silas övertog tät in mot slutsvängen och höll sedan undan när Digital Dominance attackerade igen. Bra insats av häst och kusk på vinnaren och Persson har form på sitt stall. 

Müller Memorial avslutade och Extreme såg extremt bra ut både i värmningar och provstarter och det var samma intryck även i loppet och han vann mycket enkelt i händerna på Thomas Uhrberg. Steen Juul tränar och här har han verkligen något spännande för dom allra största loppen nästa år. Esprit Sisu fortsätter göra bra lopp och tjäna stora pengar för Wäjersten och andrapriset den här gången var värt 200.000 kronor. 

/Dennis Palmqvist