Eftersnack V75 Åby 9/5

Publicerat: 10 May, 11:56

Inledningen blev händelserik. Favoriten Fleet Admiral gjorde bort sig direkt i starten och tog även med sig Nero Maximus (stark upphämtning) i samma veva. Per Nilsson släppte välvilligt över ledningen till Flemming och Andre Ward, men han hade nog inte räknat med att Åke skulle ”tokköra” med Athos Race och i stället för rygg ledaren så blev det tredje invändigt. Athos kastade ankare tidigt, öppningen blev givetvis för tuff och Adielssons styrning med Ontrack He’s Black såg länge ut att bli vinstgivande (lämnade andra ut och tog dödens 1200 kvar), men Guillaume Boko blev för tuff att stå emot (10/400). Det var en vass avslutning av Prodigious-sonen (notera att han tävlade med skor gången före, fel i programmet) och bakom såg både Enzo Am (norsken oryckt) och Personal Goals riktigt formstarka ut.

Southwind Queen var helt ensam på banan i V75-2 och vilket intryck! Trots den tuffa öppningen (07,8 f 500) så studsa hon undan via 08,3 sista 400 med tussarna kvar. Första helstängt (i vart fall på svensk mark) fungerade perfekt och här har Riccardo Bianchi att åka med i sommar! Favoriten In Love Boko fick visserligen trava i dödens sista 1100, men han borde ändå kunnat bättre och Zeppelin Kyu Bar var lika tråkig som gången före.

Oaks-vinnaren Diana Zet tog även hem Drottning Silvias. Örjan var påställd, vässade upp henne i en snabbare provstart, höll enkelt ut Ganga Bae första biten och då både Alska Kornos och Dontlooseallmoney gjorde bort sig från start så var det upplagt för spets. Ganga Bae gör inget dåligt lopp men hon fick aldrig riktigt grepp om Diana som höll undan snyggt för en positiv Grande Diva Sisu (tvåa trots spår tolv). Plus även till Sashay My Way som höll bra via 11,2/700 först i tredjespår.

Skrällen Noble Superb följde upp det fina intrycket i årsdebuten till seger i Lyon Grand Prix. Efter positionsbekymmer från start blev det till slut andra utvändigt bakom Ferrari Sisu och via 09,5 sista 700 vann han lätt. Favoriten Zarenne Fas fick ett svårt lopp. Han backades sist från start, RNS ville inte ta dödens och han gick bra till slut även om det inte stämde helt för honom runt sista sväng. Forfantone Am avslutade rappt på det innersta open-spåret och Maxus var positiv som fungerade och höll sig på benen hela vägen.

Island Life (V75-5) fick ett perfekt lopp i andra utvändigt och avgjorde pliktskyldigt före Pastor Power som hakade på bra som tvåa. Loppet blev som väntat kört åt Lugauers, Harran till spets för att sedan släppa till Night Brodde. Dock var inte Kevins manöver lika väntad med Wild Love. Han testade rejält mot Night Brodde efter första sväng, förmodligen för att skapa sig lucka för att krypa ner i rygg (spets kan han ju inte trott på?), men nu blev det fel för båda i stället. Bakom avslutade Roofie bra långt ut i banan och även om vi vet att ”Han Herred är Han Herred” så såg han i alla fall riktigt formstark ut. Bra intryck även på Jet Voice som inte såg plågad ut över mål.

Cokstile körde till sig en rosa biljett genom att enkelt plocka ner Cyber Lane via 09/800 med 08 sista 400. Billie de Montfort såg lika fin ut som gången före, men hon hamnade återigen ett ”hack” för långt bak - att hinna få upp farten från tredje invändigt är ju snudd på omöjligt i de här typerna av lopp. Hon höll enkelt ut Cyber från start, men kunde inte svara Son of God. Jäklar var startsnabb han här!

Det blev ny miljonseger för Aetos Kronos som plockade hem Kungapokalen. Det är ruggig inställning på honom, men slipper Don Fanucci Zet öppna 07 första 500 för spets, alternativt tempoökningen när Bergh prövar för ledningen, så hade det förmodligen blivit en andraplats i stället. ”Snack-hästen” Green Manalishi galopperade tyvärr från start, vi hade 10,9/1900 (cirka) på honom, han är ruskigt fin, men bortsett galoppen så stämde det inte heller helt perfekt runt sista sväng och Tarzan har fortsatt att slipa på gällande balansen på honom. ”Lilla” Click Bait gjorde återigen ett jättebra lopp, vass avslutning från tredje invändigt.

 

Toppen: Southwind Queen och Cokstile. 

Floppen: Harran Boko. 

Spela nästa gång: Enzo Am, Personal Goals, Han Herred och Jet Voice.