Eftersnack V75 Jägersro 4/1

Publicerat: 04 Jan, 19:11

Vi hade en mycket stark inledning på V75-omgången på Jägersro men tyvärr räckte det inte hela vägen utan det blev sex rätt och drygt 8.300 plus på hela V75-materialet. Det känns lite surt så här i efterhand.

V75-inledningen var öppen och streckkrävande, vi valde att ta ställning för favoriten Dusty Shadow, spikade henne på Rank och spel och spelade utgång på Slutspelet. Det var rätt och starten blev bra. Det blev även rätt kört för henne där hon satt i fjärde ut. Det blev hårt tempo första varvet och även rygg i spåren på sista långsidan. Dusty Shadow attckerade i fjärdespår 350 kvar, kopplade greppet 150 kvar och höll undan säkert före Seven Karats som såg fin ut innan och gjorde ett positivt lopp från rygg ledaren. Bra men fick för mycket tryck i spets var även värmningsvinnaren Linda’s Girl.

Snygg styrning
Jaap van Rijn körde ett kanonlopp med vår tipsetta Hector Boko. Han satt bra på det i tredje ut men hade storfavoriten Volare Gar i rygg så han körde fram utvändigt ledaren varvet från mål. Ledande Staro Junique lämnade in i sista sväng och Hector Boko tog över. Han ryckte undan och även om han tappade travet till slut höll han undan säkert före Volare Gar som gick en snabb sista långsida, tappade i sista sväng men kom tillbaka på stryrka sista biten. Positiv bakom var Mamba som fyra, han såg ut att han krafter kvar.

I V75-3 var det ren och skär uppvisning då Disco Volante inte gick att hålla i rygg runt första sväng så Ulf Ohlsson var tvungen att köra fram utvändigt om Star Advisor Joli. Disco ville själv hålla uppe tempot och kopplade greppet in på upploppet. Bakifrån var samtliga chanslösa och Disco vann hur lätt som helst i ett billigt guldlopp. Shogun D.K, var riktigt fin för dagen och avslutade bra till andra platsen. Vassas av alla bakom avslutade West Wing som trea.

I V75-4 blev det tidig galopp för Aura S.L., istället vann Dancin in the Rain V75 för andra gången på en dryg vecka. Örjan Kihlström satt i femte ut och satt kvar när Peter Ingves kastade loss på sista långsidan med Very Many Legs. Very Man Legs gick en mycket stark långsida och runt sista sväng, hon tog över in på upploppet men blev lite stum sista biten och då slog sig Dancin in the Rain förbi efter attack 300 kvar och 14,1 sista varvet.

Ingves fick revansch
I V75-5 blev det full pott för Peter Ingves då han från fjärde ut och ryggar från 700 kvar lyckades hinna fram via 11,7 sista med Eldorado Mearas. Det var ett vasst upplopp som resulterade kort före mål före stallkamraten Randemar R.D. som satt i rygg på vinnaren och också avslutade bra. Demolition Man F. var riktigt bra från utvändigt ledaren, Önas Nougat var blek i spets, M.T.Mighyt Winner släppte spets och satt fast. Där borde Henriette Larsen ha testat i spets. Bakom tar vi med oss intrycket på Franklin Face. Han ser tankad ut!

I V75-6 blåste som väntat Gigantic Star till spets och Örjan Kihlström såg åter ut att hamna utvändigt ledaren med Sunday Sonata. Han blev dock frälst av favoriten Carlos Ken som kördes fram utvändigt ledaren två varv från mål. Det var lugnt tempo under vägen och hästarna från kön kunde inget. Carlos Ken kopplade greppet 250 kvar, i samma veva lyfta Örjan ut Sunday Sonata som precis på linjen tog sig förbi. Vi var inne på Gigantic Star men han räckte inte alls.

Conrad Lugauer skadade sig i samband med lopp 3 och han fick ersättas av Ken Ecce med Harran Boko. Ken Ecce är en minst lika vass kusk som Conrad men man var lite tveksamt hur det skulle funka med ny kusk på specielle Harran Boko. Det var dock inga problem, Ecce fick honom att öppna sylvasst och han tryckte sig till spets. Han höll sedan igen hästen ända till 150 kvar då han ryckte åt sig några längder och det höll hela vägen in i mål via 11 sista 700. Perfect Power var nära från rygg ledaren och Niky Flax gick klart bra som trea. Martin de Bos var chanslös från kön via 10,7 sista 700.

Toppen
Disco Volante
mötte visserligen inte så tufft motstånd men intrycket var mäktigt.

Floppen
Emmylou
fick bra resa i andra ut i högt tempo men hon gick bara i 150 meter på sista långsidan innan hon stumnade helt.

Lira nästa gång
Det fanns en del fina prestationer i skymundan men mest tar vi med oss intrycket på Franklin Face.

P-A Johansson, Travtjänsten.