Eftersnack V75 Jägersro 6/4

Publicerat: 07 Apr, 18:10

Jätteskrällen Dallas (avslutade 11,1/700) inledde V75-omgången och kunde precis före mål sätta nosen före en tapper It’s Time som gjorde ett stark lopp från ledningen (09,7 f 500). Det blev ett rivigt lopp där favoriten Adde S.H. galopperade bort sig direkt från start. It’s Time lyckades med kapp marginal hålla ledningen, fick sedan en tryckare av Franklin Face, men Persson var bestämd och var väl medveten om att sin uppsittning går klart bäst i ledningen. Bakom spurtade Gambit Brodde hyggligt och vi själva får ta på oss dumstruten som gick på Franklin Face på Slutspelet. Han fick visserligen ett tufft lopp, men var slagen tidigt och borde gjort det bättre för att få godkänt.

Campo Bahia fram och baklänges i V75-2, men det blev inte utan dramatik.. Han öppnade bra från start, men blev rullig in i första sväng och galopperade. Trots markförlusten var han ändå helt överlägsen, vi hade 09,7/1000 på honom och det är bara hoppas att han tar lopp som dessa på rätt sätt. Vilken häst!

Day Or Night In fixade biljetten till Olympiatravet. PU valde direkt att krypa ner i Racing Mange’s rygg och kunde sedan säkert avgöra med lucka på upploppet. Adrian och Rajesh Face satte fart på tillställningen, men Raja Mirchi-sonen blev het och galopperade som slagen i sista sväng. Cyber Lane gjorde en bra årsdebut - avslutade 08,4/700, men han hade bekymmer med aktionen vilket drog ned helhetsintrycket.

Christoffer och Procalate lyckades trots spår åtta hitta till ledningen efter dryga 500 körda och hon vann sedan lätt via 13,2/1000 med gott om luften ned till tvåan. Det ska dock sägas att det blev ett galoppfyllt lopp. Sobel Jasmine och Melissa Montoya gjorde bort sig direkt från start och trion Pippi Roc, Zefira Kronos och Tropicana Ås galopperade samtliga i sista sväng. Queen Of Sand tävlade barfota runt om för första gången och hade gott om sparat i mål efter en resa längst sargen.

Det blev ett tråkigt lopp i V75-5 (som det ofta blir med 3140a…) där favoriten Victory Island spårade runt om. Segern i sig sa dock inte speciellt mycket, han fick bestämma i jämnt 15-tempo första två varven och det var inte många som imponera där bakom..

Harran Boko var sådär riktigt bra som han är emellanåt. Han drog i stenhårt tempo (12,8 f 1000) och vann på imponerade 12,2 - helt överlägsen! Bakom spurtade Minnestads el Paso bra som tvåa och det utan att Rebecca fick ned norsken på honom, en växel han brukar svara väldigt bra på. Favoriten Vikings Preacher var tidigt slagen och galopperad i sista sväng, tveksamt om allt stod rätt till där.

Rickard Svanstedt hade fog för sin optimism inför V75-avslutningen. Baron Gift höll enkelt spets och kunde trots att han fick en het Partizan Face utvändigt om sig enkelt gå undan till slut. Bakom var det jämnt och vi noterade att Olle Rols såg förbättrad ut med krafter kvar i mål. Han fick ett snällt upplägg och det var nog välbehövligt med tanke på insatserna tidigare.

Toppen: 

Stall Lugauer går fortsatt som tåget och Conrad presenterar hästarna i fantastiskt skick. 

Floppen:

Återigen fick vi se ett tråkigt 3140 lopp med autorstart. Kör volstart i stället!