Eftersnack Mantorp

Publicerat: 01 Jun, 19:35

Vi var rätt på det på slutspelet men dessvärre trodde vi inget på Mack Dragan och fick nöja oss med sex rätt och "bara" ett netto på cirka 10.000 kr! 

V75-1: Den klara favoriten 3 Trust Control spikades av många i hopp att han skulle få överta av 1 Smoking Joe och sedan spåra runt om. Han var inte som bäst i värmningen eller provstarten och öppnade betydligt sämre än tidigare. Stallkamraten 6 Brothers N.Arms tog istället hand om ledningen och känslan var då att favoriten var illa ute. Men när Björn begärde lite av honom 600 kvar tog han tag i grejerna och i sista sväng såg Björn Goop äckligt nöjd ut. Han kopplade enkelt grepp på ledaren och vann tillslut enkelt även om känslan var att han inte var som bäst för dagen. 9 Forfantome Am galopperade direkt i starten och detta blev inte särskilt mycket till lopp. 

V75-2 blev inte mycket att skriva hem om och efter en hel del galopper på en del betrodda hästar. Johan Untersteiners 5 Global Warrior tog hand om ledningen och fick stallkamraten 8 Sandsjöns Enzo utvändigt. Loppet var låst med dessa där framme och efter en mycket långsamt förstavarv så var känslan 1000 kvar att segern stod mellan dessa. Längsta strået drog tillslut Björn Goop med 8 Sandsjöns Enzo som plockade ner stallkamraten och avgjorde på ett bra vis och imponerade. Bakom spurtade Peter Untersteiners 7 Look Håleryd vasst som trea och Untersteiners gav en härlig maktdemonstration V75-2!

Det blev Goop seger tillslut men inte med storfavoriten 5 Short In Cash utan 2 Grandfather Bill som kördes av Peter Ingves. Favoriten var påväg mot ledningen och efter 100 meter kändes loppet ”över”. Man han rullade över i galopp och tappade massivt med mark. Återkom men galopperade sen igen och allt stod inte rätt till med favoriten. Istället blev det 2 Grandfather Bill till ledningen där han stannade från start till mål och skrällen var ett faktum. Bakom var det inte många som imponerande och känslan var att många underpresterade. 

V75-4 blev exakt som vi trodde med 1 Digital Track till ledningen och att hon sedan skulle ha toppchans att spåra runt om. Örjan körde ett perfekt lopp och när klockan visade 1.12,0 sista 800 var övriga chanslösa. En mycket snygg spik som höll även om han dessvärre blev 29% V75 från 17% vid publicering på fredagen. 

V75-5 blev ett konstig lopp där Jepson tillslut stod som vinnare med 8 Mack Dragan efter en mycket vass styrning. Han laddade rejält från start och när 1 Västerbo Exakt galopperade i första sväng kunde han enkelt glida till ledningen. Han släppte sen till 3 M.T.Joinville men när 9 J.H.Mannerhiem tröttnade 600 kvar, kunde Jepson glida ut i ryggen på 2 Minnestads El Paso. Han avgjorde tillslut enkelt på ett bra vis och det lyser form om hästen. Jepsons styrning var femstjänig och att han tillhör landets bästa kuskar råder det ingen tvivel om. 

Gulddivisonen blev inte som man kunde tro på förhand men vann gjorde tillslut "vår vinnare" 5 Racing Mange och det på ett mycket bra vis. Lövgren körde till ledningen med varvet till mål sedan såg han klar ut hela vägen. När Örjan kom längst ut med 10 Who´s Who över upploppet lättade han lite på tömmarna och frösvann till en enkel seger. Vi hade 1.09,5 sista 400Maharajah-sonen och intrycket i biken var läckert, vinner nästa gång!

I avslutning blev det firma Jonny Mårtensson/Henriette Larsen 3 Secret Mission som vann efter att ha spårat runt om. Insatsen var mycket bra och han höll undan före en vass spurtande 9 Urgent Call! 

Floppen: 

V75-2: 6 Ivanhoe gjorde återigen bort sig med galopp och galopperade sedan upprepat längst vägen. 

V75-3: 5 Short In Cash följde inte upp den fina årsdebuten utan gjorde bort sig med dubbla galopper och hade inte sin bästa dag. Verkar vara lite varannan gång gällande han och man måste ta han med en nypa salt. 

V75-5: 9 J.H.Mannerhiem fick en perfekt resa men var inte som bäst och var slagen redan 600 kvar, sjukdom?

V75-6: Örjans styrning med Who´s Who var aningen passiv och redan varvet från mål var känslan att han aldrig skulle kunna rå på vinnande Racing Mange. Borde varit mer offensiv med storfavoriten då han såg smällfin ut i biken. 

Toppen: 

V75-4: Örjans styrning här var betydligt mycket bättre och han körde ett perfekt lopp på klockan, mästerligt gjort! 

V75-5: 2 Minnestads El Paso hade varit sjuk efter senast och formen var aningen svårbedömd. Trots att det blev utvändigt om ledaren kämpade hästen storstilat till ett tredjepris. Han kommer hävda sig mycket väl i silverdivisionen framöver! 

V75-6: Intrycket på Who´s Who var magiskt och han flög längst ut i banan över upploppet. Klockan visade 1.09,5 sista 400 ute i korvkiosken och att han kommer hävda sig i den yttersta eliten framöver råder det ingen tvivel om!