Eftersnack V75 Solvalla 29/9 samt Kriteriet & Oaks.

Publicerat: 30 Sep, 18:47

Laskari höll för favorittrycket i V75-1 och vann säkert via 10,2/1000 från ledningen. Han fick visserligen en dryg inledningen på loppet med tredjespår genom första sväng, men med 14,2 på varvet så vann han trots allt pliktskyldigt. Örjan körde passivt med Ural från start, han hade chansen att gå före Jorma och testa för ledningen, men valde i stället att gå ner i andra utvändigt vilket blev loppavgörande. Vi måste plussa för Esprit Sisu som höll starkt till en tredjeplats via 08,8/600 först i tredjespår.

Odramatiskt i V75-2 när Who’s Who smidigt släpptes till spets, fick varva på 13,4 och vann sedan väldigt enkelt via 10,5 sista varvet. Vi dubblade vårt system med Short In Cash som tävlade barfota runt om för första gången - han kunde inte utmana Pasis stjärna från dödens men höll fullt godkänt till en tredjeplats. Mellby Free ser inte mycket ut för världen, men hon hängde enkelt med som tvåa i mål från rygg ledaren. Hon är riktigt bra!

”..Det är givetvis inte bra med två raka galopper och många spelare väljer kommer därför att gardera honom den här gången. Vi väljer att vända på det och se värdet i Villiam den här gången då han endast är knapp favorit, inget ont om Chianti men att han ska vara snudd på jämnspelad med Villiam kan vi inte köpa. Timo har haft en dryg månad på sig att få ordning på honom och vi kan inte tänka oss att han tar ut sin guldklimp igen om han inte är nöjd med hästen. Spår tre passar bättre än ett stressigt innerspår och han trivs bäst hemma på Solvalla, vi minns givetvis Kriteriesegern på 12 blankt i höstas. Han är dryg att ta en längd på, han är vass på att svara häst med sin fina inställning och vi tror på spets och slut. Spik!”. Ja, så löd vår analys i V75-3 och det var en chansning som tyvärr inte gick hem.. Villiam kunde aldrig vara med från start och såg tyvärr heller aldrig bra ut i loppet. Det är såklart något som inte står rätt till med honom och det smärtar verkligen att se en sådan fin häst i nuvarande skick. Vann gjorde i stället Chianti som enkelt kunde dirigera hem seger från ledningen och bakom såg Vamp Kronos bra ut med sparat i mål.

Ruggig prestation av Emilie Zola Sisu (V75-4) som dök till spets, öppnade första halvvarvet på 07,0 och blev sedan alldeles för vass i ledningen (första 1500 på 10,4). Det var givetvis hela lördagens stora utropstecken och där bakom visade Harvey, All Star och Rocky Tilly fortsatt fin form. Favoriten Rajah Silvio skrynklade ihop helt från rygg ledaren och där kan allt knappast stått rätt till.

Det löste sig perfekt för tempostarka Mr Golden Quick (V75-5) som fick det perfekt kört i högt tempo i tredje invändigt och med lucka 250 kvar hade han inga problem att spurta till säker seger. Knifetown Winner och Raja Ribb hade båda lite krafter kvar i mål som tvåa respektive trea, den sistnämnda var dock inte körbar sista biten.

”Vår idé är 9 Vischio Holz som vi har förhoppningar om att få till spets. Han har egentligen bara gjort bra lopp sedan flytten till Magnus. Han avslutade i 10-tempo sista 800 vid segern i debuten på svensk mark, vann gången efter från ett svårt läge på "Vaggan" och han hade inga problem att spetsa hem segern på V75 7/7, trots att han inte var som bäst för dagen. Näst senast på Åby var han tapper som tvåa från dödens via 12/1000, han var inte tom i mål utan blev bara slagen av en snabbare häst som fått loppet i draget. Galoppen senast berodde enligt Anders på att han blev rädd när kusken på spetshästen skrek på sin och det gick snabbt i det läget (08,4 mellan 8-400 kvar). Det var förmodligen segern som rök för det såg ut att finns ton kvar i linorna. Vi snackade med Magnus tidigare i veckan och han lät minst sagt nöjd med sin italienare och galoppen senast oroade inte. Hur ska han vinna då? Jo, om vi läser loppet rätt så sitter "Guldtanden" i spets efter en bit med 7 Athos Race och efter givande snack med Åke är definitivt känslan att han släpper om "Calle" kör offensivt. Jepson är med på noterna, han vet om hur Åke resonerar och tyckte definitivt att upplägget kändes spännande. Vischio i spets tror vi blir svårslagen och som icke-favorit vill vi ta betalt - utgång och spik på DD!”. Scenariot stämde perfekt och det var en bra vinnare för vår del, men tyvärr fick vi inget betalt på honom då Antonio Tabac avslutade med seger i epilogen. Vi tyckte Oskars förvandlingsnummer var aningen överspelad då vi spelade på att Jepson skulle få bestämma en bit i spets med Handsome Brad.. Surt!

Inga spelframgångar på lördagen, utan de kom i stället på söndagen där vi toalt plussade 48.146 kronor. Vi trodde stenhårt på Conrads Rödluva som latjade hem Oaks via 09,6/600 först i tredjspår framför en duktig Staro Miami som höll starkt från i ledningen. Kriteriet tog Inti Boko hem efter en vass avlstuning med Takter som körde ett perfekt lopp. Vi varnde för honom som lite spelad (rankad tvåa) och när Under The Counter (rankad tvåa) avlslutade omgågen så fick vi in dubbeln till smaskiga 240 ggr pengarna. 

Hektisk travhelg med toppsport rakt igenom är avslutad och vi går som vanligt igenom loppen mer utförligt i måndagens "podd" som släpps strax efter lunch!