Eftersnack V75 Kalmar 2/1

Publicerat: 03 Jan, 15:14

Tävlingsdagen inleddes med ett Klass 1-försök över 2640v. Till spets kom Arvid S.H som gynnades av strykningen av Bravo Santana och lyckades komma iväg fin från innern med Ulf Ohlsson. Ekipaget svarade springspåren när de ställde frågan och höll bra. Dock inte till seger, den tog M.T.Oscar efter en fin styrning av Mika Forss som lotsade sin häst i ryggar fram till upploppet. Vi trodde mycket på First One In, som var med i striden men då galopperade över upploppet. Bakom fortsätter Taxi Out att vara jämnheten själv samtidigt som vi blev lite besvikna på Jaxon V.S. som vi trodde skulle gå bättre med loppet han fick.

Vidare till ett av två Diamantstoförsök. Detta blev direkt odramatiskt då Thomas Uhrberg visade upp hur pålitlig han är i voltstarten och körde till ledningen med Lorelei Marie, väl där kändes han ganska ohotad och hästen gick ifrån till en fin seger. Bakom måste vi lyfta fram Magnus Fermskogs Hillbilly Woodland som gjort flera strålande prestationer på slutet och tog en andraplats på V75. Briljant Sensation var det bra rapporter på innan och hon levde upp till dessa, dock blev det för långt fram till spetshästen.

Gulddivisionen nästa. Till spets drog Dragster. Väl där blev hästen aningen het och drog i ett hårt tempo hela vägen. Varvet gick på 1.11 och då var det naturligt att krafterna tröt till slut. Sevilla travade nog inte som bäst men visade vilken fin inställning han har då han kämpade ikapp och förbi Dragster över upploppet. Hästen är fortsatt obesegrad på Kalmar och vi tippar att det inte var sista Guldsegern i karriären. Bakom spurtade Gareth Boko okej, två lopp i kroppen nu, behåller han fräschören är han segeraktuell nästa gång.

Näst upp dagens topp – Demon Ima. JU körde till rejält från start och spetsade tämligen enkelt. Hästen fick dock inte en vilsam resa i spets. Redan vid halvvarvet försökte Kim Eriksson och hans Claw speeda sig till spets men fick svar och nöjde sig med rygg på ledaren. Tempot var fortsatt högt men intrycket när JU lät hästen brisa undan över upploppet var pampigt och visar att hästen befinner sig i alldeles för låg klass. Vi håller alla tummar att han får vara frisk och kunna starta på under året!

I silver tog sig JU åter till ledningen med Fortune Meras som likt stallkamraten Demon Ima haft sin beskärda del av problem. Det förväntade toktrycket från Doctor Doxey Zenz uteblev och istället fick Dream Vacation-sonen bestämma i ledningen. Kennedy, som värmde mycket bra, fick ett fint lopp i rygg ledaren och spurtade vasst vid sen lucka till andrapriset, segern dock till Stall J Untersteiner som inledde V75-året på bästa vis.

Dubbelspelet inleddes med Diamantsto-försök, vi hade fått mer feeling för Ultra Bright och gick rakt ut på henne på Slutspelet. Hästen presterade väl men tyvärr gick vi på omgångens knall här då Ottilia Fri spårade runt om. Petter Karlsson stod för en femstjärnig spetskörning och stack ifrån i precis rätt tid för att hålla undan för den mer härdade Perssonträningen. Stora grattis till b-tränare Ann-Britt Hansson till rikstotosegern!

Avslutningen blev fartfylld. Call Me Brodda svarade i spetskörningen och kom till 500-markeringen på 08,3. Fick inte vila mellanvarvet utan blev uppvaktad av Henna Halme och Bags Simoni. Thomas Madsens sto visade dock att hon har absolut toppform då hon stod hela vägen in i mål och blev bara sånär slagen av Global Tailwind som stod för ett fint sista halvvarv ute i spåren. Vi trodde mycket på Intertial på dubbelspelet, Sjunnesson fick nöja sig med rygg ledaren, fick lucka men såg aldrig segerfarlig ut.

Toppen: Demon Ima, med viss marginal. Hoppas han får vara frisk och visa upp sin kapacitet!

Floppen:  Jaxon V.S fick förvisso gå redan varvet kvar men fick fin resa fram till dess. Bör ha varit med i striden.

Spela nästa gång: Payet DE hamnade hopplöst på det men gick ett visslande upplopp. Svarade rejält på rycktussarna, nästa gång!

/Alexander Holmström