Etersnack V75 Årjäng 14/7

Publicerat: 15 Jul, 01:09

Miljonutdelning på V75 den här lördagen när Årjängs Stora Sprinterlopp avgjordes. Ville Karhulahti gjorde fin reklam för sig inför sin kommande proffssatsning när han satte dit skrällen Han Herred åt sin arbetsgivare Stig H.

Vi tar det från början och omgången inleddes med att Pasi Aikio tränade Uppohoppa spårade runt om för Örjan Kihlström i Bronsdivisionen. Det blev fel för båda Timo Nurmos hästar och istället var det hemmahästen Monfalcone som tog hand om andrapriset. På slutspelet valde vi att spika Dreamboy As som såg riktigt läcker ut inför. Man plockade dessutom framskorna och hängde på en bike. BG tvingades styra på i fjärdespår för tidigt då Extra Fudge var i vägen i tredje och det blev lite stumma ben till slut, men höll bra till tredjepriset. 

Herrar Dahlén och Jepson rider fortsatt på framgångsvågen och deras samarbete flyter på grymt bra just nu. Cavidendron tog hem V75-2 som var ett stolopp före bra avslutande jätteskrällen Xanthis Amazing. Happy Steel var besvärlig att volta med och ville inte alls vända höger. Lyckades ta sig iväg med ledhjälp men kunde inte hålla ut Mellby Euphoria. Fick sedan aldrig fritt och hade krafter kvar. 

Dubbelcupens final till Granetta och Jimmy Jonsson. Kallblodslegenden och Jimmys pappa Alf Jonsson tränar och Jimmy var rörd efteråt. ”Detta är det största jag vunnit, sa han.” Mofaksan gick en bra avslutning som tvåa och Ängspilen måste man ta med sig till nästa gång. Vass avslutning efter inledande markförlust.

Bear Hope vann klass II försöket och efter att Björn löst bekymret med spår åtta i voltstart så blev det ganska enkelt till slut. Tindra Star har verkligen lyft sig med Benzon och biken på slutet och gick bra som tvåa.

I klass I försöket hade norska Zelov den bästa spurten för Åsbjörn Tengsareid. Det var lite surr om den här från norskt håll men han stannade på 3 %. Ännu mindre spelad var vinnaren i V75-6 Han Herred. Han är blank, fin och alltid härlig att se på men att han skulle vinna V75 på fina 11,6 över full väg var inte helt enkelt att räkna ut. Ville hittade rygg på Baron Gift och när sedan luckan uppenbarade sig in på upploppet så klev Stig H:s häst förbi den sista biten. Ville drar igång som egen protfstränare den 1/8 och här gjorde han fin reklam för sig. Baron Gift fick tryck en bit av en för hetsig Super Star Reaf och höll bra till andrapriset. 

Omgången avslutades med Årjängs Stora och Propuision kunde programenligt ta hem en ny storloppsseger. Intrycket på honom var grymt, norsken var oryckt då han kom hem på nya löpningsrekordet 09,2/1640a. Ulf Ohlsson gjorde allt rätt bakom Nadal Broline för att kunna vinna loppet. Nadal var tillbaka i toppslag nu och tog välförtjänt hem andrapriset bakom Redéns ”monster”! Dante Boko trea och vi nämner att både Donatomite och In Vain Sund travade under 1.10 men blev ändå utan pengar.. Hårda bud.

Lira nästa gång: Ängspilen och Happy Steel.