Eftersnack V75-Bergsåker och V75-Charlottenlund 24-25/8.

Publicerat: 29 Aug, 10:45

Avdelning för avdelning, lördagen:

Inledningen bjöd på ett rafflande upplopp där det länge stod och vägde vem som skulle vinna. Everest Sisu gjorde ett mycket tappert lopp utvändigt om ledaren och höll farten berömmvärt och var inte mycket slagen. Caligula hade det spekulerats mycket på förhand angående om han verkligen skulle klara av att gå iväg i volten, något han gjorde och blev till slut en knappt slagen tvåa. Björn Goop hittade rätt lopp åt Guillaume Boko som avgjorde sista biten. Vårt stora drag på förhand, Aston D.K., såg inte bra ut i värmningen och var heller inte lika fin i loppet som han var senast. 

Pydin fick komma till ledningen efter en bit i Svenskt Mästerskap och då trodde man loppet var över. Men han vek ner sig sista biten och Björs Frej flög fortast över upploppet. Järvsöodin höll berömmvärt ifrån dödens och vi tar med oss honom till nästa gång!

Silverdivisionen stod för dörren i tredje avdelningen och det var återigen en viss Jorma Kontio som tog hem segern, denna gången med Ural efter att ha släppts till ledningen av Eldorado B. På slutrundan skulle "alla" ut i spåren och det var omöjligt att hinna ikapp, en för dagen, superfin Ural!

I lärlingsloppet fanns det egentligen bara en häst på banan och det var Visa As. Kusken, Rebecca Dahlén hittade andra utvändigt ganska omgående men nöjde sig inte med det utan synade dödens. Sedan pulveriserade dem allt och alla, förvann iväg emot en överlägsen seger, dagens prestation!

I lägsta klassen var det många galopper och det blev till slut ett väldigt utspritt fält, inte det bästa loppet som har körts men all heder till vinnaren Higspeed Dynamite och kanske framörallt Robert Bergh som lyckades hålla hästen i rätt gångart. Favoriten Mellby Galanga var det intressanta ändringar på och han gick bra som tvåa. 

Första dubbeln och Track Angle som för dagen hade ett helstängt huvudlag, svepte till ledningen in i sista sväng och såg i det läget ut att gå mot segern. Men All Star hakade på bra och vann till slut säkert då Track Angle blev stum sista biten. 

Sundsvall Open Trot blev inte speciellt dramatiskt. Ringostarr Treb som vann detta loppet 2017 tog återigen hem segern efter att ha tagit hand om ledningen och sedan stannade han där hela vägen in i mål. Cyber Lane hade vi bra känsla för och han värmde dessutom väldigt fint, men kunde inte utmana ifrån dödens. Nadal Broline spurtade bra och ett par hästar satt fast med krafter sparade! 

Höjdpunkter ifrån söndagen:

När man tänker tillbaka till söndagens tävlingar är det en vit kusk som ploppar upp i huvudet, Flemming Jensen. Han satte dit hela fyra V75-segrare och hade lekstuga på Charlottenlund. En av dem var Andre Ward som kommer gå ut på finalerna som körs på Solvalla, han kommer bli intressant. 

Häftigaste prestationen stod Empire för. Han såg superfin ut innan tävlingarna men såg minst lika fin ut i loppet. Ken Ecce kastade loss och försvann iväg till en överlägsen seger och Flemming Jensen fick för en gångs skull nöja sig med andraplatsen. 

Danskt Travberby blev ett minst sagt häftigt lopp! Två stycken ledare i loppet galopperade och förutsättningarna ändrades därmed ett par gånger. Dortmund gjorde ett starkt lopp ifrån dödens men plockades ner av Donatello Garbo sista biten. Dumbo hade körts invändigt hela vägen men fick luckan över upploppet och sköt till vasst, på målfotot visade det sig sedan att han var först över mål! 

Med Dumbos framgångar i kombination med att Flemming Jensen satte dit kapable Barolo i sista avdelningen fick vi in DD med en nettovinst på 4.462kr. Slutspelet V75 satt på både det reducerade och matematiska systemen med en nettovinst på 3.524kr.