Eftersnack V75 14/3

Publicerat: 15 Mar, 10:28

Det blev rekordlåg utdelning på V75 på Halmstad på lördagen, endast 876 kronor på sju rätt och givetvis jackpot på femmorna. Fem favoriter och en andrahandare vann.

Björn Goop svarade för en mycket snygg start i V75-1 då han bara på några få steg satt i ledningen och fick även Rexine att öka farten snyggt så efter 50 meter ledde han med ett par längder. Han körde sedan 16,5 första 1000 och via 12,6 sista varvet var den norskfödda Thai Tanic-dottern smått överlägsen. Bakom toppspurtade Wild Love som tvåa och visade att hon åter får en väldigt fin säsong. Därmed vann Björn Goop årets första V75-seger, deltog ju för första gången senast på Färjestad.

Favoritseger även i V75-2 där Maestro Crowe skötte sig och då Erik Adielsson satte fast i andraspår efter 1000 fann övriga det lönlöst att svara. Maestro Crowe satt i ledningen 1800 kvar och sedan vann han med en gäspning efter 11,8 sista 1000. Tvåa var Bottnas Fantom som tryckte sig till spets efter 700, släppte och var duktig som tvåa. Trea var urtappra Cobbys Nana som gick utvändigt ledaren sista 2000 och höll strålande.

Disco oerhört startsnabb
Disco Volante visade åter en oerhörd startsnabbhet, efter 100 meter växlade han tempot enormt och bara blåste förbi konkurrenterna till ledningen. Han blev pigg därframme och öppnade 09,3 första varvet. Han var riktigt pigg på sista långsidan och vann överlägsen imponerande stil. Det var visserligen stumma ben till slut men insatsen var väldigt bra. Snowstorm Hanover gick utvändigt första varvet innan han kom ner i rygg och höll bra som tvåa. Dragster var positiv som trea medan Zack Zoomer var en stor besvikelse och Night Brodde galopperade då Disco blåste förbi efter 100 meter.

Global Woodstock och Henriette Larsen skrällde i V75-4, ungdomsloppet. Ekipaget var bra med från start men blev utan rygg i andraspår efter 550 meter. De blev dock avlösta då Klas Olsson körde fram utvändigt ledaren 1200 kvar med Bossy Alley. Henriette fick därmed en perfekt rygg i andraspår och Henriette kunde avvakta i andraspår till upploppsdags. Global Woodstock avgjorde knappt men säkert före en duktig Bossy Alley och sylvasst avslutande Vikens High Yield som det blev strul för från kön men avslutningen var sylvass, 09,5 sista 800 och sista 200 var av det vassare slaget.

Odramatiskt i V75-5
V75-5 blev ganska odramatiskt då Roofparty tog sig förbi Quick Vald från start och då var det givet att Kevin Oscarsson skulle släppa spets till favoriten Four Guys Dream. Väl i ledningen höll Stefan Persson ett jämnt tempo på strax under 1.14. Four Guys Dream gick sedan undan med vad som behövdes med tussarna kvar i öronen. Sokattens Chiron gjorde ett bra lopp som tvåa. Roofparty var positiv som trea efter vila utan att vara vässad. Look Håleryd kom aldrig till i loppet medan Carlos Ken galopperade på väg till full attack 150 kvar och han har svårt att få till det.

Dubbel till Erik och Petri
I V75-6 levererade omgångens bästa spik enligt oss, Martin de Bos. Han öppnade vasst, svarade ut Sevilla som galopperade i ivern men kunde inte svara Kung Edward som ”flög” från spår 8. Erik Adielsson var dock påpassligt ute i andraspår innan Niky Flax kunde täppa till och vann loppet i det skedet. Martin de Bos fick sedan ta över ledningen och Erik kunde dämpa till 16,0 på varvet med Grainfield Aiden på utsidan. Sedan var det rena inmåttningen och Erik ville vinna med en längd så Kung Edward skulle kunna greja andraplatsen men det gick inte utan Grainfield Aiden blev tvåa. Duon Erik Adielsson och Petri Puro blev därmed dubbelsegrare.

I V75-7 spetsade Jefferson Dotcom men släppte till Taiga Woodland. Peter Untersteiner körde fram utvändigt ledaren efter 500 meter Adde S.H. som inte hade några problem att knäcka ledaren i sista sväng. Adde försvarade sig sedan snyggt mot Smokey Herman som gick i rygg på vinnaren. Jefferson Dotcom hade lite sparat och Hector Boko, som vi hade stora förhoppningar på, såg aldrig dagens ljus från fjärde in.

Toppen
Disco Volante
är häftig och svårslagen i normala guldlopp med framspår.

Floppen
Sverigedebuterande Zacapa Bi såg inte så rolig ut och var dessutom helt chanslös.

Lira nästa gång
Hector Boko
såg stabil ut och satt fast med allt sparat. Högaktuell i nästa start.
P-A Johansson, travtjänsten.