Uppsnack V75 Halmstad 11/3

Publicerat: 11 Mar, 08:52

Klockan ställd på 07:00. Flemming-kollen gjord inför V75 på Halmstad. Eros Zola (V75-7) fick tio dagar lugnt efter senast, barfota nu men behöver loppet inför finalen om två veckor enligt Flemming. Överspelad? Tips kl 15 på http://travtjansten.se Nedan kan ni läsa vad Flemming samt Hagoort tror om sina V75-chanser idag.

7 EENYMEENYMINYMOEDK (V75 -1 ) galopperade senast, men kändes normal efter galoppen, varken plus eller minus. Vi har haft bra att träna på under vintern, det var en vecka det kom mycket snö och vi fick ta det lugnt, men annars har det inte varit några problem. Nu fick hon ett dåligt spår och det är pengar som gäller. Vi siktar på barfota runt om, men det kan bli skor fram om banan är stum, säger Flemming Jensen.

9 NOXX VRIJTHOUT (V75 -2 ) är uppåt i form och närmar sig toppformen. Han är inte så rutinerad vad gäller voltstart, men när han startade i volt senast i Sverige var som treåring och han har mognat mycket sedan dess så jag tror att det ska gå bra. Han är både snabb och stark och tål att göra en del själv, men det bästa vore om någon kunde dra fram honom i spåren. Barfota fram, vanlig vagn och norskt, säger Paul Hagoort som berättar att han kommer att ha hästar på Julmyra från början på april, till en början sex-sju stycken, sedan kommer det fler hästar som dock behöver ett par lopp i Holland i sig innan de kommer över.

5 EROS ZOLA (V75 -7 ) är klar för finalen om två veckor och planen är att han ska vara på topp då med det här loppet i kroppen. Han fick tio dagars paus efter senast och gick bara motion, men har sedan tränat på med sikte mot finalen. Han har bra fötter så han kan gå barfota runt om, annars blir det inga ändringar mot senast vad gäller utrustningen. Jag tror att han hade haft bäst chans från ledningen, men dit kommer han inte nu med snabba hästar invändigt och jag tror inte att jag kommer ladda utan jag söker ett rygglopp. Han kan vara lite ojämn från start, det beror på hur han är upp till bilen, säger Flemming Jensen.

6 KILIMANJARO (V75 -7 ) vann ett mindre lopp senast, han fick dominera det hela vägen och han kommer med god form. Nu är läget lite chansartat, han får vara med från början för att försöka hitta en bra position. Klaffar det med resan kan han dyka upp bland de tre främsta trots att motståndet är tufft. Inga ändringar, barfota runt om, bike och blinkers, säger Paul Hagoort.

Vi bjuder på ett drag i V75-4. 6 O'HARA (4%) har vi följt även i tidigare regi, det har sett ut som en bra häst och hon har blixtrat till ibland och gått ett par 1.14-tider full väg. Nu i regi David Persson tror vi att framgångarna kommer och hon visade uppåtform senast vid seger. Får vi henne till spets blir hon farlig och hon är helt tappad av frukostspelarna. 3-4% vid publicering smakar, vi tror att hon vinner en gång på tio så det finns värde i henne.

Lycka till på spelet idag!

/ Redaktionen