Eftersnack V75 Boden 19/6

Publicerat: 20 Jun, 14:56

Bodentravet hade fått ihop fina fält denna lördagen och framförallt dubbelloppen levde upp till förväntningarna!

V75-spelet inleddes med seger för Silver Bullit som lyftes fram i Travtjänsten podd tidigare i veckan, Hästen kördes vackert av William Ekberg och lyckades hitta luckor fram över upploppet och avgöra. Loppet präglades annars av en knepiga styrningar av Salmelas duo och att Googobet Sisu inte får det att stämma helt och hållet.

V75-2 blev lite av ett sömnpiller fram till upploppet då BG spetsade med Sundbo Nova och sände bedövningsmedel till fältet. Trots detta kunde ekipaget inte freda sig över upploppet utan en bra spurtande Guli Rubin kunde avgöra för Erik Adielsson. Vi gick rakt ut på Bol Brage men denne såg aldrig dagens ljus, nästa gång…

Även nästa avdelning blev aningen låst. Oskar Kyllin-Blom spetsade med Nicois du Gull och fick BG med Pewdipie utvändigt. Därefter krypkasino fram till sista sväng där Pewdiepie visade sig starkast och kunde avgöra utvändigt, men detta lopp glömmer vi nog ganska fort.

Per Linderoth var tydlig under tävlingsdagen att det var spets och slut som gällde för Todays Estelle och mycket riktigt lyckades han hålla sin Scarlet Knight-dotter i ledningen hela vägen och vann med marginal ned till tvåan. Storfavoriten Balsamine Font styrdes på från kön 1300 kvar men blev hängandes och galopperade då hon skulle skära ner i kurvan, ruggig kapacitet men inte lätt att räkna på.

I V75-5 glänste Sandra Eriksson och Swagger när de bombade till spets och gick i mål – totalt – ohotade. 1.11.1 skrevs segertiden till och det var i avstannande stil. Sanslöst snyggt ställt av Sandra och man kan inte annat än tycka det var rättvist med tanke på galoppen på V75 tidigare i vår.

Kvällens höjdpunkt, för undertecknad i alla fall, kom i DD-1 där Upstate Face först visade att formen var intakt i värmningen och sedan kördes som att han var helt klar av Erik Adielsson som styrde fram utvändigt Cab Lane och där lät hästen bevisa på nytt att Silver är en för låg klass för honom. 1.12,9/2640 är starka papper och att Adrian siktar på Jubileumspokalen för Joke Face-sonen tycker vi är helrätt!

Norrbottens Stora Pris avslutade tävlingsdagen. Very Kronos värmde bättre än inför Elitloppet och spetsade planenligt. Med Moni Viking parkerad utvändigt gick första varvet på beskedliga 1.13.3. Tempot drogs upp under slutvarvet och nog var vi ganska säkra på att räkna in vår dubbelkombination då Who’s Who med Örjan i  stod för ett brutalt upplopp och via 07/400 avgjorde på ritsen.

Toppen: Upstate Face, dödenskross över 2640 är alltid speciellt.

Botten: Vernissage Grif visade återigen upp sig från sin mest stökiga sida. Gucci hade inte en chans att få iväg honom felfri.