Eftersnack V75 Bollnäs 9/9

Publicerat: 10 Sep, 18:26

Toppen:
Lozano di Quattro (V75-7) var visserligen favoritspelad och hade en passande uppgift på förhand, men hängandes i tredjespår hela vägen och att trots det sticka undan från konkurrenterna med lätthet runt slutkurvan. Snacka om att han utvecklats med biken på slutet och insatsen den här gången var femstjärnig. 


Floppen
Honfleur Mearas
(V75-6) värmde inte helt klockrent och det visade sig i loppet att hon inte var i ordning. Hon öppnade sämre än tidigare och gick inte att släppa av för fullt. Trots det hittade hon behändigt till ledningen efter 500m. Hon travade knackigt och 1100m från mål kom galoppen i spets. Wäjersten har en del att slipa på men kapaciteten finns och vi räknar med att dom kommer tillbaka och tar revansch under hösten. 

Spela nästa gång
Always a Pleasure fick det visserligen kört i halsen men det var en väldigt sur galopp ur slutkurvan med segern på gaffeln för Magnus Jakobsson. Är det inget större som stör honom är han tillbaka i vinnarcirkeln inom snar framtid. Vi tycker även Ivanka Amok gjorde ett bra lopp efter två lite tveksamma insatser på slutet där hon blivit väl hetsig. Jorma fick ut en kall rygg framför sig på långsidan och det blev för långt fram, men hon är vass på rulle och lär inte blir särskilt påpassad utan seger i raden. 

I övrigt
Sayonara
gjorde oväntat bort sig från start men stod för en strålande upphämtning och får mer än godkänt i nederlaget. Amalencius B.B. fortsätter att agera märkligt och bromsar sig igenom stora delar av loppet för att stanna helt på långsidan igen. Runt slutsvängen tar han tag i grejerna igen och avslutar riktigt bra men då är konkurrenterna redan i mål. Han har nog gett kretsen många gråa hår och det blir inte färre när han fortsätter att agera på det här viset. Frågan är om han nånsin blir "normal" igen? Zargo utrustades med urryckare för första gången och det såg ut att vara en hel växel till. Han fick ett fint lopp den här gången men var överlägsen i fin stil över upploppet. Körande Henrik Svensson tog en trippel och det med tre skrällar. Vass kuskform på den fronten! 


Mycket mer om omgången hör ni i podden som vi släpper under måndagen.
//Redaktionen