Eftersnack V75 21 juli

Publicerat: 22 Jul, 08:57Som vanligt spännande lopp på Axevalla och det blev en väldigt svår V75-omgång. Vi var helt kalla och hade helt enkelt svaga tips rakt igenom. På sju rätt blev utdelningen 2.1 miljoner kronor och Platon Faces prestation i V75-7 var mäktig.


Det blev en del dramatik inför första avdelningen då Bålsta Palema värmde tveksamt och blev struken. Vi var inne på att Bålsta såg dålig ut senast på Solvalla och trodde inte så mycket på honom. Istället spikade vi Araw Hoss och hans chanser steg ju i och med strykningen av spetsfavoriten. Han värmde bra men det var även en spännande med Victory Kåsgård där det syntes att Flemming Jensen skulle ladda för ledningen.

Vi borde därmed tänkt om och garderat Araw på Slutspelet. Victory Kåsgård blåste förbi favoriten in i första sväng. Sedan körde Flemming i ett tufft tempo och Victory Kåsgård vann hur lätt som helst från spets medan Araw blev tvåa från utsidan och Sambuca Knight avslutade vasst från tredje ut.

Dags för Rafiki
I V75-2 var det äntligen dags för Rafiki Fri och Anna Isabelle Karlsson. Det blev en resa i femte ut i ganska bra tempo. Han fick fin draghjälp av Great King Wine till upploppsdags och sedan spelade Anna ut Rafikis vassa speed. Han avgjorde till lätt vinst trots en rejäl störning då Västerbochequelight bröt ut rejält på upploppet. Rafiki var ett tidigt streck för oss men vi tippade Rushmore Face som inte imponerade.


I den tredje avdelningen kom betrodde Karl Sjöhammar till spets, Harvey gick ner i rygg och det gick långsamt. Björn Goop attackerade från fjärde ut 900 kvar med Waikki Silvio, kom ner utvändigt ledaren 400 kvar. Karl Sjöhammar såg seg ut redan 200 kvar, bröt ut sista i biten och fick ge sig knappt mot Waikki Silvio som svarade för en stark slutrunda via 11,2/1000. Mellby Fantom var klart bra som trea medan Harvey hade allt sparat.

Hemmajubel
I V75-4 blev det hemmajubel då Pär Hedbergs Southwind Feji städade av allt från kön via fjärde, femtespår i sista sväng. Det var ett spännande lopp där Wim Paal körde i spets med Una Blessed, Under the Counter och Unique Juni kördes offensivt men det blev för tufft. Dealwithakiss var knallbra efter en tung resa och Lesperanza såg ”klar” ut då hon galopperade utvändigt ledaren 450 kvar. Southwind Feji har inte gett rätta formintrycket senaste månaderna men nu var hon riktigt fin och avslutade 10,9 sista varvet. I skymundan var det bra avslutning av Bahama Mama Ås.


Roheryn svarade för en grym insats så hon vann V75-5 efter vida spår första 400 och ett tufft lopp utvändigt ledaren. Hon stack undan 200 kvar och vann säkert även om hon slappnade av. Vi var helt inne på Esprit Sisu men han galopperade knappa 300 kvar då han var på väg att utmana vinnaren, han var inte helt slagen i det läget men han fick aldrig aktionen att stämma. Yankee Boy avslutade bäst av alla som tvåa via 10/800.

Starkt av Zoko
I V75-6 och DD-1 kom en jättesmäll genom Zoko Lane och Thomas Uhrberg som gick på från tredje ut 600 kvar, matade på i tredje utan rygg hela vägen. Kopplade greppet på Trinity Lux som slank loss från rygg ledaren 350 kvar och kunde sedan hålla huvudet först. Nobel Amok kom till ledningen och gick felfritt runt slutsvängen och höll starkt men fick ge sig knappt. Linus Boy kördes fram utvändigt ledaren efter 700 men tappade travet i sista sväng och galopperade.

Platon ensam på plan
I avslutningen var Platon Face bra med från start, kom ner utvändigt ledaren efter 400 meter och fick ta över ledningen efter 650 meter. Väl i ledningen drog Adrian Kolgjini i bra tempo och konkurrenterna valde att inte haka på. Det visade sig helt galet för Platon bara ångande undan och var helt överlägsen efter 11,2 sista varvet. Call Me Keeper gick utvändigt utan rygg och höll tappert till andraplatsen medan Anna Mix fick chansen sent och avslutade vasst.

En svår omgång och där nio system hittade alla sju vinnarna och vi var som nämnts i ingressen inte i närheten. Vi tar nya tag med V75 i dag söndag.

Toppen
+++ Platon Face
har utvecklats enormt och var riktigt bra.
++ Roheryn fick en stentuff öppning och vann från dödens, imponerande.
+ Victory Kåsgård såg helt oslagbar ut i ledning.

Floppen
Karl Sjöhammar
borde ha vunnit efter 15,5 första 500 och 16 första varvet i spets. On Track Piraten blev oväntat trött till slut, fick visserligen göra sitt eget lopp men han sprang på innerspår hela vägen.

Lira nästa gång
Det finns många men vi nämner Mellby Fantom och Bahama Mama Ås.

P-A Johansson
Bilder från Kanal 75 tagna av Malin Albinsson TR Bild.