Uppsnack V75 Momarken

Publicerat: 18 Mar, 09:37

Med en bra fredag i ryggen där raka dubbeln satt till 16.31 i odds är vi taggade inför V75

Vi tog ett snack med Stefan Persson på lördagsförmiddagen och han trodde mest på Kentucky Lobell (V75-7), (vår tipsetta) av sina uppsittningar på V75 men ville även varna lita för Precious Lane (V75-5).

- Kentycky Lobell var väldigt fin senast, nu var han så fin som då jag körde honom första gången i fjol. Efter det loppet tänkte jag att detta måste vara en mycket bra häst. Nu verkar han som sagt vara tillbaka i den formen igen. Han är dock ingen blixt från start så risken finns att vi får ett jobbigt lopp. Han är nog även lite missgynnad av att inte ha körspö men motståndmässigt ser det bra ut och han måste räknas, säger Stefan.

Precious Lane tycker jag har gått bra mot ganska tuffa ston i Sverige och hon borde räcka bra här. Två strykningar gynnar ju även oss och jag tycker att hon verkar vara lite väl bortglömd, avslutar Stefan.

Överspelad
Mercenary är favorit i avslutningen. Det är ett plus att han kan gå utan skor och läget är bra. Dock når han knappast spets, han sliter alltid med aktionen och det är stort frågetecken hur han ska klara de snäva svängarna på Momarken så vi tycker inte att han är jättetidig.

Hur banan ska bli på Momarken har varit en snackis i veckan, våra norska kollegor har varit i kontakt med Oddmund ”Nissemann” Rege, normalt banmästare på Forus men denna vecka inhyrd till Momarken för att få till banan på bästa sätt, och han berättade på fredagen:

- Nu är banan väldigt bra, vi har tagit bort snön från banan och vi ska ta bort snön som är vid sidan av banan. Sen ska vi lägga på nytt material så kommer banan blir bra, berättar ”Nissemann”.

Han berättar även att väderprognoserna ser ljusa ut för att det ska bli en bra bana.

Slutspelet öppnar kl 15.20 och vi rapporterar om allt som händer på Momarken.
//Redaktionen