Eftersnack V75 Jägersro 9/4

Publicerat: 10 Apr, 00:31

V75 avgjordes på Jägersro denna lördag där de på förhand mycket klassiga loppen skulle präglas av en uppsjö galopper och felande hästar. Södra Sverige har i allra högsta grad haft ”aprilväder” och nog har detta gäckat banmästarna som inte fick till underlaget ordentligt, att det dessutom blåste stundtals mycket kraftigt (till och med för att vara Malmö) hjälpte inte till heller. Spelmässigt blev det dystert för oss framförallt då vår stora idé FromHeaven Idzarda inte kunde freda sig från ledningen i V75-6, spik på allt och därmed sorti för oss.

Toppen
+++ 

I vad som blev ett väldigt ihåligt försök till Paralympiatravet måste vi ändå lyfta fram Upstate Face som gjorde jobbet utvändigt Diamanten. Ja, detta blev ingen riktig värdemätare men för oss som gillar att kika på hästen hela tävlingsdagen var det lätt att tjusas av den lugna värmningen med Ludde i bakvarv. Blank, spelande öron och – ruggigt – spänstig, detta blir mycket roligt att se när man åter väljer att låta honom trava utan skor igen.

++

Oscar L.A visade att han är mycket effektiv när han får trava på innerspår där det krävs en häst i högre klass än Silver för att plocka ned honom. Överraskande startsnabb dessutom och kan Lövgren vässa den egenskapen ytterligare har hästen mer att hämta i ytterligare en högre klass.

+

I skymundan väljer vi att lyfta Emma E Johanssons hästar som mästrade de svåra förhållandena och gick hela vägen in i mål väl understödda av mycket duktige Martin Malmqvist i sulkyn. Pallplaceringar för Notorious Zon och Fauntleroy till smaskiga platsoddsen 7,08 respektive 13,44 är starka papper för den nyblivna proffstränaren som selar ut reklamhästen Ego Sisu på V75 Gävle på torsdag, där lär det vänta en stark prestation vad vi har hört…

Floppen
På förhand jätteintressanta tävlingar blev rejält vingklippta av omständigheterna och de extremt många felande ekipagen. Synd på rara ärtor men när man inte ens kan få ordning på Jägersros vanligtvis lättskötta oval har man helt enkelt ställts inför ruggigt svåra yttre förutsättningar. 


I övrigt:
Georgia Am var en tåspets från att ta sig till ledningen i V75-1 och gick i mål på Lady Beluga men gott om krafter kvar, passas nästa gång hon har spetsläge.

Kentucky River såg ut som en tavla i värmningen men felade dubbelt och lade bort mängder av mark då Per först fick ta i honom lite för kraftigt och därefter att han skyggade för en skugga. Han var ändå med tätkänning in på upploppet, trav är som bekant trav…

Husse Boko gick i mål med exakt rubbet sparat efter att bjudits en invändig resa. Passas när han kommer ut till lämplig uppgift framöver.

Vi kommer som vanligt plocka isär omgången och prata igenom den ytterligare i podden på måndag!

/Alexander Holmström