Eftersnack-V75 Bjerke 13/11

Publicerat: 13 Nov, 19:51

Toppen:

+++ Månlykke A.M. (V75-1) var fin när han krossade den norska snackhästen Troll Solen från dödens. Gunnar Melander lämnade inget åt slumpen. Han körde lite extra på honom efter mål senast på Solvalla med det här loppet i sikte och förberedde hästen noggrannt i värmningen där han testade voltstart. Dessutom utrustade Gunnar hästen med rycktussar för första gången för att han inte skulle kunna stanna till på upploppet och för att han skulle ha kontakt med hästen hela vägen när han nu saknade körspö. Hästen såg bländande ut hela dagen och via 21,4/1000 var han bara bäst och tystade alla tvivlare. Tack för showen, Gunnar! 

++ Ble du Gers (V75-2) gjorde sin 100:e start och var bara bäst när han vann Guldloppet från utvändigt om ledaren. "Oleg" gjorde en vaken styrning, drog norsken tidigt och synade dödens när startrusningen hade lagt sig och sedan var hästen bara bäst. En tanks som visade att han även hanterar kort distans. Inget konstigt i det egentligen då hästarna utvecklar sin snabbhet med åren och även tycker att det är roligare att springa över kortare distanser på äldre dagar sedan de harvat i spåren i långlopp genom karriären. 

+ Fire N'Fury (V75-6) var nyligen ute till försäljning på auktion och "Tarzan" gjorde det han kunde via sina sociala medier för att få hästen såld, men han fick inte tillräckligt bra bud och hästen ropades åter för 270k. Nu vann han 300 friska norska fjordlaxar när han tog hem Axel Jensens via en stark avslutning. Visst, det underlättades av att favoriten Toto Barosso galopperade så det blev sesam öppna dig i sista sväng, men hästen gick i andraspår och behöver inte be om ursäkt för segern, han var kraftigt förbättrad. 

Floppen:

Global Brilliance (V75-4) var storfavorit, men blev rullig, krängde ner och galopperade i första sväng. Hon agerade sedan stinglöst från kön och enligt körande Jepson fick han inte rätta kontakten med henne utan körspö. Hon har haft en kanonsäsong och kommer igen nästa år. 

Spela nästa gång:

Mr Mah Can (V75-6) avslutade starkt från kön. Positivt att han klarade att hålla nerverna i styr efter den, för publiken, effektfulla defileringen med nedsläckt arena, strålkastare och lång väntan innan loppet, något som Toto Barosso hade svårare att hantera då han varvade upp innan loppet. 

I övrigt...

Som ofta när det är 2600 bil i samma klass blev V75-2 ett händelsefattigt lopp där C Nu Gilbak höll undan från ledningen. Cambria såg segerfarlig ut i sista sväng, men tappade travet till slut och fick nöja sig med andrapriset. Zenato avslutade strålande från kön och han är i toppslag.

Miss Pepper tog femte raka segern då hon svarade allt från ledningen i V75-5 där den lovande kusken Björn Steine gav ett sympatiskt intryck i segerintervjun.

Calmass vann även han från ledningen där favoriten Run To You blev rullig och galopperade in på upploppet. Vemund Madsen Drolsum var optimistisk i snacket inför loppet och hade klart för sig. Roligt när det sticks ut hakor och det finns täckning för det!

Liksom stallkamraten Toto Barosso hade inte Pere Ubu sin bästa dag då han kastade in handduken för enkelt från ledningen. Segern till Mister Donald som höll sig lugn och fin, travade bra och tog sin första rikstotoseger. 

Spelmässigt stannade vi på sex rätt och ett totalnetto på V75 på drygt sex lax. Vi hade behövt Toto Barosso för att sätta sjuan. Nu laddar vi om för GS75 från Åby med jackpot. Att "Åby-formen" sitter där visade vi så sent som i torsdags med 30 lakan in och vi hoppas på repris nu - tipsen finns att köpa på hemsidan!

/ Andreas Henriksson