Eftersnack V75 Bergsåker 17/4

Publicerat: 19 Apr, 08:55

Vi fick se flera kanoninsatser den här lördagen i Sundsvall, bl.a. av Otroligosåfin i V75-1 som kunde vinna enkelt från spets trots 1.10,9 första varvet. Vilken utveckling han har haft i år! Rally Hans är en annan som utvecklats mycket på slutet, han spurtade in bra som tvåa och även Frodo S. och Gooner får godkänt för sina insatser.

”2 Gogobet Sisu är en riktig värsting som inte fått det riktiga erkännandet ännu och han har gått under radarn med tävlande i Norrland och vid V75-försöken har det inte klaffat ännu. Fartmässigt visade han grymma takter förra sommaren och både i Boden 13/6 och i starten efter som tvåa på en 1.12-tid full distans fick vi se lite av hästens grymma kapacitet. Bara tolv lopp ännu och en modell som det måste finns stor utveckling i framöver. Han gjorde comeback efter långt uppehåll i mars och den starten var ett led i matchningen mot den här uppgiften i dag. Vi gillade verkligen vad vi såg och med orutinerad kusk lufsade han runt till vinst efter tappstart och vida spår på slutvarvet. Inget att slå givetvis men ett bra genrep helt klart. Är uppsmörjd inför detta och fin i jobben talar för att han kommer att prestera ett topplopp. Mats E Djuse vet vad han har framför sig och den långa distansen är också ett plus då det finns styrka för en rejäl spurt. Felfri toppchans och eftersom han ännu inte är riktigt erkänd kan det vara läge att ta ställning i den här lägsta V75-klassen”, ja, så löd vår analys i V75-2 och vi vilken prestation vi fick se.. Trots galopp i första sväng och tredjespår hela slutrundan så lyckades Gogobet Sisu ändå passera mållinjen först, ruggigt bra! Magnificent Tooma höll godkänt från ledningen (fick överta 1700 kvar) och Kaj di Quattro blev trea från rygg ledaren.

Månlykke A.M. plockade ner Odd Herakles (20 raka segrar inför) via 18,6 sista 700 och det här är utan tvekan årets hittills häftigaste lopp! Väl avvägd styrning från Gunnar och nu är det bara hålla tummarna för att vi får se Månlykke i Elitkampen.

Björn vann starten tillsammans med Beauty Wind, körde sig direkt till spets och höll sedan undan lätt via 12,3/800. Juvelens Miss F. gjorde ett starkt lopp som tvåa, Gitte Silvåkra blev fyra trots galopp från start och Lovely O.O. höll bra i dödens som femma.

Kevin Gondet hade en bra lördag med vinst i montéloppet och även helläckra Fighter Lady imponerade när hon vann vann den tunga vägen via 10,3 sista 800. Bone Hard Flash blev tvåa från ryggen på vinnaren och Power Blaster hakade på vettigt som trea. Amorcer Levallo fick lucka invändigt 80 från mål och han galopperade när Ohlsson drog tussarna i det läget. Han slutar sämst tvåa felfri. Favoriten, Deal Done Zet, gjorde bort sig med galopp direkt från start.

Ny ”dödensseger” i V75-6 där Cab Lane bara var bäst och segern blev aldrig riktigt hotad. Bakom var det inte jättemycket att nämna förutom Merritt som spurtade vasst från femte utvändigt.

Who’s Who stod pall för favorittrycket i avslutningen. Örjan vek ut i tredjespår 650 kvar och Marre-kopian hade sedan inga problem att hålla undan för Very Kronos (dödens första varvet) som stod för en stark comeback. Disco Volante blev rejält stum från ledningen och i ”högen” där bakom var det flera som såg bra ut utan att få fritt till slut, bl.a. Antonio Trot.

Toppen: Som sagt, flera riktigt bra prestaioner den här lördagen. Extra speciell är givetvis Månlykkes seger och där bakom nämner vi Otroligosåfin och Gogobet Sisu.

Floppen: Magnificent Tooma blev visserligen tvåa i V75-2, men för att vara Daniel Réden så blev lördagen ingen större höjdare med en sjätteplats och två diskningar i övrigt.