Eftersnack V75 Bjerke 17/11

Publicerat: 18 Nov, 11:18

Det blev en svårfunnen rad den här lördagen och sju rätt betalade nästan 1,7 miljoner. 
Spelmässigt fick vi fem rätt på det reducerade förslaget, där Goldstile var en bra tipsetta och utgångshäst för oss. Lite drygt + 4.000 kronor på det systemet. 

Silverdivisionen i V75-1 och snacket på förhand handlade mycket om ifall Uhrberg skulle släppa eller svara storfavoriten Ferrari B.R. med Västerbo Exact. Uhrberg valde att köra i täten vilket visade sig vara rätt då Ferrarin helt saknade turbo för dagen och knappast var kurant. Exact fick dock nöja sig med andrapriset då jätteskrällen The Last Ticket hittade loss från fjärde (?!) invändigt in på upploppet och spurtade förbi i sista steget. Rolex Bigi värmde riktigt bra trots tappsko och han hade mycket sparat i mål, passa den nästa gång. 

Klass II i V75-2 och vi fick se snygg finishkörning av Peter H Sjöberg med Usain Cup. Hästen hängde ner en hel del över upploppet men Peter ”tog och gav” på ett snyggt sätt och måttade in honom. Stand By Ken gjorde ett bra lopp medan Tokarev såg riktigt bra ut inför, visade upp riktigt bra startsnabbhet men passade inte på den långa distansen. Velvatter var mycket betrodd men bröt mycket och fungerade inte i aktionen. 

Dags för Gulddivisionen i V75-3 och hua vilken insats av Global Trustworthy som vi spikade på allt. Wim Paal satte färg på loppet med Probo O.P. Han lyckades först inte svara Donatomite, gick sedan ut för att överta från honom i rasande tempo, tog sedan emot även Trustworthy med varma servetter och huvan rycktes redan 1300 kvar. Märklig styrning och han va så klart rejält trött i mål. Jormas kommentar efter loppet va: Wims häst var bra men min var bättre, hehe. Timos häst blir en rolig krydda i den högsta eliten framöver. Lionel gick bra från kön men tappade ett boots 900 kvar och Göran kunde inte köra för fullt på honom genom slutsvängen.

Goldstile var en snygg tipsetta till 11 % i Klass I försöket som var V75-4. Han vann från dödens och var bara bäst. Bad Nite Call Saul var det rejält skrik på från norskt håll men han var tidigt slagen från ledningen.

Stoavdelningen av Axel Jensens minneslopp näst på tur och Carna Sensei fångade in Normandie Royal sista biten. Happy Steel gjorde ett riktigt bra lopp, hängande länge i tredjespår och resten av loppet i dödens. Hon höll storstilat. 

Inget snack i V75-6 där Vainquer R.P. bara var bäst efter att öppnat bra och tidigt hittat till ledningen. Enterprise tvåa medan Giveitgasandgo sköt till bra efter att flyttats ut många spår mitt på upploppet. 

Fyra hästar i princip på linje över mål i V75-7. Always On Time hade längsta nosen och ledde således runt om. Smevikens Cruiser fick lite förvånande inte bättre än fjärde invändigt från början, gick bra sedan och hade sparade krafter mellan hästar i mål.

Ett par snackisar blev det under omgången, bland annat balansinfon som inte fungerade ordentligt vilket är bedrövligt.
Andra snackisen var Frode Hamres körning med Normandie Royal när han helt sonika gick ut i andraspår efter några hundra meter, Malmin tog dock upp i andraspår och det var nog inte så snävt som det först såg ut.
 

/Dennis Palmqvist