Eftersnack V75 Årjäng 15/7

Publicerat: 16 Jul, 08:54

Toppen:

+++ Magnus Jakobsson kunde summera en kalasfin resultatrad om 1-1-3 när han summerade sina V75-starter efter lördagens tävlingar. Värmlandstränaren hade verkligen satt sina hästar i utmärkt skick denna helg. Listas Marion spurtade fint från köposition i Diamanststoet till en meriterande tredjeplats, Always a Pleasure bjöds en toppfin resa av Magnus och avgjorde relativt enkelt över upploppet och kanske mest imponerande var Charlock Wiking som förvisso fick draghjälp ute i spåren men var rejäl när han slog klorna i konkurrenterna över upploppet. Magnus varslade för övrigt om stallformen redan under fredagksvällen där han summerade 1-4-1 på tre starter.

++ San Moteur var tillbaka på tävlingsbanan efter det avelsarbete han ägnat sig åt efter Elitloppet. Håkan Arvidsson har legat som en rem mellan hemmet i Värmland och Menhammar för att hålla igång träningen och även om det lät bra inför så fanns det dubier hur häster har klarat av denna tillvaro. Inga problem visade det sig så hästen efter en dryg första sväng parkerade utvändigt Click Bait och därefter avgjorde på klasshästens vis. BG fick påminna honom lite över upploppet och det var inte det absolut bästa intrycket vi sett från San Moteur men det är få hästar som löser uppgiften på det sätt han gjorde denna dag.

+ High on Pepper fick vi in en klockren värmning på där hästen varslade om att formen är på gång igen. Jorma Kontio körde sedan resolut med hästen och parkerade utvändigt Santos de Castella och efter en häftig upploppsstrid stod Ready Cash-sonen som vinnare. Över de längre distanserana blir han fortsatt spännande att följa framöver.