Uppsnack V75 Östersund

Publicerat: 21 Jan, 09:35

V75 på Östersund och vi har tre stora favoriter i Wäjerstens duo Chitchat/Borups Victory samt Huddlestone. Vi spikar en av dessa, men garderar övriga två och spelar istället med en kompletterande spik som är spelad på runt 10% vilket skapar fint värde i vårt system. Dessutom lyfter vi fram en vinnare i omgången som "dissas" överallt och trendar nedåt, men som vi har bra feeling för - en perfekt "åsna" som sårar de skarpa spelarnas smarta system och ger oss ett övertag. 

Stall Wäjersten har inte bara Chitchat och Borups Victory till start utan även bl.a. en duo i V75-1. Så här säger Olle om chanserna:

4 ARRAS BELUGA WINE (V75 -1 ) Han har varit inne i en bra period på slutet och senast fick han även sparat i mål och det såg fint ut från sidan. Han skulle vara gynnad av att tävla från ledningen och jag tycker att loppet blev klart intressant för honom. Allt fortsatt bra efter senast och att Mats kör beror nog på att de kom så bra överrens vid segern. Det är den som vi tror mest på i loppet av våra, säger Olle Wäjersten.

10 SECRET CELEBRATION (V75 -1 ) Han har gjort många bra lopp men kanske att det inte varit riktigt samma toppar på slutet. Han har också kommit upp i en tuffare klass och det är svårt att förvänta sig att det skall räcka hela tiden. Han har en tuff uppgift nu att jaga 20 m på vår andrahäst till exempel och jag tror vi får vara nöjda med en slant, säger Olle Wäjersten.

Så här lyder vår analys om 4 Arras Beluga Wine: Stayerlopp och ihåligt med få hästar som startar med rejäl chans att vinna loppet. 4 ARRAS BELUGA WINE (23%) har tävlats mot formen i vinter och stadigt förbättrats med loppen. Han såg fin ut vid lätt vinst näst senast och visserligen fick han det kört i "käften" men behöver inte be om ursäkt för intrycket. Senast offrade han en del utan att nå ledningen och fick sedan ett snällt lopp med sparat i rygg på ledaren. Bra genrep för ett tuffare upplägg den här gången och som vi läser loppet blir det ingen match om ledningen den här gången. Det kommer att kosta för tilläggshästarna att utmana på första bortre och vi tror att Mats E Djuse är med på noterna och håller upp tempot. Att det är första stayerloppet finns det alltid funderingar kring men rejält intryck ändå och ingen häst som ger intryck av att vara snabbare än stark. Skall vara hästen att slå och första urryckare är intressant.

En överspelad häst från stallet är 1 Miss Mighty (V75-4). Hon har inte tävlat sedan oktober och det kan fattas till den rätta formen. Hon har tidigare varit bäst med täta starter och loppet nu mest en genomkörare inför större lopp på Solvalla nästa gång. Steve tog ett snack med Florhed i stallet och han bjöd på intressant info om den kommande matchningen. Se video här. 

Steve är givetvis på plats för att kolla senaste nytt i stallarna samt se värmningar. Andreas rattar Slutspelet som släpps kl 15:20. Häng med då och ha en fortsatt trevlig lördag!