Eftersnack V75 Åby 7/12

Publicerat: 08 Dec, 18:08

Vi satte denna lördag V75 - rank och spel med en nettovinst på 15.430kr. Utöver det hade vi även lunchdubbeln med en nettovinst på 1.974kr! Omgången kom i efterhand att diskuteras flitigt efter incidenten i dem sista stegen, i den sista avdelningen.

Martin De Bos tog hand om ledningen samtidigt som Reverend Wine galopperade i starten och detta avgjorde loppet. Trots att Martin De Bos inte hade sin bästa dag kunde han tillsammans med Peter Ingves ganska enkelt dirigera hem loppet.

Beartime hade suttit fast, suttit fast och suttit fast. Nu var det proppen ur och han vann utan att vara tom i mål, spets och slut. El Gumpert var snackisen innan start efter en till synes dålig värmning men han gjorde ändå bra ifrån sig i loppet, även om han såg fortsatt speciell ut i travet. Eldorado Mearas och Claude Debussy spurtade bra där bakom.

Take The A.Train var våran spik i omgången och han gick bokstavligt talat, som tåget. Han tog hand om ledningen och sedan kunde ingen utmana, även om Upstate Face gjorde ett allavarligt försök över open stretch sista biten in mot mål. Conrads Janne satt fast med sparade krafter bakom.

Pine Mucle spetsade precis som vi var inne på och Inspector hängde med i rygg. Loppet stod sedan mellan dessa två efter att Dragon Starfly galopperat bort sig i inledningen. Även om det var i en speciell stil kunde Inspector "tugga" sig förbi stallkamraten sista biten.

Miss Sober och Vikens Fingerprint öppnade fort första biten och det kostade till slut. Peter Untersteiner körde fram och la sig i dödens med den stora favoriten Stonewashed Diamant. Men ingen kunde utmana Wild Love som spurtade hem segern relativt enkelt och såg bländande fin ut!

Stepping Spaceboy hade inte startat sedan juli månad men var väl förbered inför den här starten enligt Admir. Det kan man lugnt säga att hästen var då man öppnade fort och fick aldrig riktigt vila, men vann ändå på spänstiga ben. Slide So Easy gjorde ett bra lopp, han blev hängande i spåren i inledningen och fick sedan ett tufft lopp i dödens, Betting Gangster underpresterade men fick också han en tuff resa.

Avslutningen blev en snackis i efterhand. Night Brodde satt i ledningen in på upploppet men Örjan kopplade greppet utvändigt med Man At Work. Med en kort bit kvar till mål var Man At Work först men bröt inåt något samtidgt som Night Brodde bröt utåt. Man At Work tappade då stilen och blev endast tvåa. Dommarna fick fundera länge över vilket beslut dem skulle ta innan dem konstaterade att Night Brodde var segraren, rätt eller fel. 

 

/ Sam Andersson.