Eftersnack V75 Axevalla 22/2

Publicerat: 23 Feb, 17:06

Det blev favoritseger i V75-1. Burning Man kom relativt smidigt till ledningen då enda spetshotet Rocky Tilly gjorde bort sig och via 13,2 sista 800 blev seger väldigt säker. Ingo hakade på i ryggen till en andraplats, Nero Maximus gick bra efter sin startgalopp och det var bra intryck på Tiger Marke som hade norsken oryckt i mål, han har verkligen riktigt bra form. 

Som så många gånger förr blev det rivigt kört i ungdomsloppet och till slut var det I.T.Inventor som korsade linjen först. Han gjorde det klart bra, men vilka insatser både Högstenastalldräng och Choco Garline gjorde! Den förstnämnda var med och stred om segern trots tredje runt om(!) och Choco Garline höll urtappert som två från dödens (fick öppna f 500 efter 10,6). Vi trodde mycket på Carlos Ken och med tanke på det fina loppet han fick så borde han givetvis vunnit. Besvikelse minst sagt.. 

Storfavoriten Zenzero Jet svek i V75-3. Han hamnade långt bak från start, travade sämre än i tidigare starter och han var aldrig med chans. Leonas Sami sprang i sedvanlig ordning och ”sov” i loppet, men när Kim väl vred på 700 kvar så bet dra bra och han vann till slut säkert via 14,4/700 före en jätteduktig Inez Alki som höll tappert i spets.

Peter Untersteiner vann V75-4 i starten. Från tillägg lyckades han skicka Velegance till tidig ledningen och med 17,5 på varvet så vann hon pliktskyldigt. Valborg Marje avslutade vasst till en andraplats och även favoriten Viola Grif sprutade rappt sista biten, men hon var inte lika fin i travet som i starten före.

Ace To Play gjorde ett starkt lopp och hade grepp om Brandy Flame när denne galopperade 150 kvar, men det gick inte att stå emot vinnande Martin Tooma som avslutade 13/400 från tredje utvändigt. Det ska sägas att det var många galopper i loppet och även ganska klena prestationer bakom, bl.a. var vi besvikna på Big Shot som inte kunde haka på sista biten trots ett fint lopp på innerspår.

Gareth Boko hade lite problem att haka på Antonio Trot runt sista sväng, men väl in på upploppet tog han sig förbi lätt och vann till slut ganska säkert. Favoriten Velvet Gio får såklart godkänt för sin insats - han fick som väntat springa utvändigt om Stepping Spaceboy (återigen en väldigt svag insats) och att han blev stum sista biten är inget att säga om.

Omgångens bästa prestation kom i avslutningen. Grainfield Aiden lyckades inte ta sig förbi Southwind Hydro får start, han fick med andra ord återigen göra jobbet på egen hand, precis som förra lördagen och via 11/700 lyckades han både med att slå Southwind, men även hålla emot för Martin de Bos. Snacka om hårding!

Toppen: Grainfield Aiden, definitionen av finsk sisu! 

Floppen: Zenzero Jet var aldrig med chans och såg sämre ut än i staterna på slutet. 

Spela nästa gång: Tiger Marke.