Eftersnack Breeder´s Crown 25/10

Publicerat: 25 Oct, 19:38

Lördagen från Örebro var inte mycket att skriva hem om förutom att det blev en bra jackpot till nästa lördag. Omgångens behållningar var Seismic Wave samt Zarenne Fas. Elitloppet 2021? Mycket möjligt! 

Korta tankar och reflekteringar från Breeders' Crown tävlingarna denna söndag!

Lopp 1: Första loppet gick till Peter Untersteiner som spårade runt om med 8 Global Brilliance. Hon var mycket bra vid spetssegern 5/8 på Mantorp så det kom inte som någon chock att hon segrade detta. Man testade barfota runt om för första gången i karriären, vilket gav en bra effekt. Favoriten 3 Hill´s Angel gjorde det bra som tvåa och såg ut att ha kopplat greppet på upploppet. Men Global Brilliance kontrade till segern och vi ställer oss lite tveksamma till moralen sista biten hos Hill´s Angel. Senast stannade hon tillslut och var nära att åka dit. Ska nog köras på chans och inte komma först för tidigt, ingen som vi tror vinner finalen. 11 Fabulous Pellini gick klart bra som trea men vi var lite besvikna på henne. Känns som det finns mer utveckling i henne och det skulle vara spännande med någon form av ändring på utrustningen till finalen. En outsider som vi mycket väl kan se skrälla!

Lopp 2: Det blev Peter Untersteiner även i lopp 2 och segerreceptet löd återigen spets och slut. 3 Mahma Lane vann enkelt och såg mycket bra ut. Hon har varit bra länge och varit med i Derbystoet, Stochampionatet samt Drottning Silvias Pokal i sin karriär. Innerspåret i finalen och hon kommer få en fin resa. Favoriten 6 Ganga Bae fick ett tufft lopp utvändigt om ledaren och höll bra som tvåa. Vann Breeders förra året och hon kommer att bli en del betrodd i finalen.

Lopp 3: Vanns av 10 Power och här var det uppvisning. Bergh var offensiv direkt och körde sig till ledningen efter 500 meter. Väl i ledningen var det aldrig något snack och han vann med krafter sparade. Han hade varit nere i Frankrike och vänt, vilket gjorde att vi ställde oss lite tveksamma till honom. Men formen blir bara bättre och bättre, han blir att räkna med i finalen. Bakom gick 12 Rackham strålande som tvåa. Problembarnet 12 Fort Knox var trea och 3 Bythebook ramlade dit som fyra från rygg på ledaren men utan att imponera.

Lopp 4: Oaks vinnaren 11 Eagle Eye Sherry vann trots att hon fick göra jobbet utvändigt om ledaren sista rundan. En prestation vi inte såg komma och hon visade att segern senast inte var en tillfällighet, hon är riktigt bra! Favoriten 5 Beauty Kronos var svag från ledningen och gick inte till finalen. Aktionen flyter inte helt hundra och Redéns stallform visade sig under dagen inte vara på topp. 4 Loaded Maria tävlade barfota runt om för första gångne, vilket gav en bra effekt. Bra avslutning som tvåa och hon blir att räkna med i finalen!

Lopp 5: Återigen Robert Bergh och denna gång med Derbysegraren 6 Hail Mary. Han plockade ner 1 Brother Bill från dödens och imponerade stort. Bergh visade honom pisken 500 meter från mål och den utväxlingen i 100 meter när han rundade Brother Bill var något utöver det vanliga. Han kommer bli storfavorit i finalen och vem ska kunna slå honom?

Lopp 6: V75 inledningen gick till firma Hans-Owe Sundberg/Torbjörn Jansson med vår spik i omgången 9 Selected News. Vi tyckte han kom in med rätt kurva inför detta. Satt fast med rubbet i Kriteri-försöket och senast gick han strålande som fyra utan att pressas. Han fick en fin resa men han fick kriga för havren. Berghs nyförvärv 7 Revelation stred hela vägen in på linjen och han med lopp i kroppen ska bli spännande att se i finalen. 1.11,0 sista 800 på klockan i spåren hade vi, starka papper! Zarenne Fas blev stekhet i ledningen som senast och utgick återigen felfri, där har man mycket att jobba med.

Lopp 7: Omgångens största favorit 2 Mascate Match tog hand om ledningen och sedan blev det aldrig någon match. 1.14 på varvet och sedan joggade hon 1.08,8 sista 700 och vann enkelt. Såg mycket läcker ut och hon kommer bli klar favorit i finalen, vilket är förståeligt. 4 Gina Mearas följde med bra som trea och 7 Milady Grace var inget extra som trea. 

Lopp 8: 2 Elegant Ima kom till ledningen och det såg upplagt ut för honom med varvet till mål. Kriteri-vinnaren 7 Brambling fick göra jobbet utvändigt, vilket han inte orkade och han blev femma. Nämnda Elegant Ima var slagen in på upploppet och imponerade inte. Vann gjorde 6 Bandido Gar efter en vass avslutning före 11 Manny Muscle. Båda dessa gjorde mycket bra insatser!

Lopp 9: Det blev som vi trodde med 2 Bank Wise As till ledningen och favoriten 3 Barbro Kronos utvändigt. 2 Bank Wise As som såg strålande ut senast var ställd inför detta och hon vann enkelt från ledningen. Såg mycket fin ut och Reijo var rörd efter loppet, han gillar verkligen denna häst. Spår 2 i finalen och hon blir verkligen att räkna med. Barbro var bra som tvåa men var aldrig nära att kunna utmana. Bakom gick 6 M.T.Perette mycket bra som fyra efter en strulig inledning, hon är mycket bra! Vårt drag före loppet 9 Honey Mearas såg ut som en vinnare 400 kvar i ryggen på Barbro men galopperade från ingenstans, det var utan tvekan en finalplats som rök där. Hon ska man passa framöver!

Lopp 10: Blev det Per Nordström och 5 Grande Diva Sisu från start till mål. Han lät påställd på förhand och ville till ledningen. Googles för första gången i karriären och hon vann enkelt från ledningen och imponerade. Men en lång säsong och jag har ingen feeling för henne i finalen. 8 Ghostintheshell var återigen mycket bra och hon står på tur för en fullträff. Favoriten 10 Golden Tricks var godkänd som fyra men måste vara bättre för att kunna vinna finalen.

Lopp 11: Vi hade jättefeeling för 7 Mister Hercules hela dagen men blev lite tveksamma efter att ha sett Redéns hästar under dagen. Han fick en fin resa och var bra som tvåa men det rätta trycket saknades i honom. Han kunde inte stå emot 11 San Moteur som var mycket läcker. Vann åkandes och vi hade 1.10,5 sista 400 på klockan. Läckert intryck och han blir att räkna med i finalen. Annars var snackisen efter loppet körningen mellan Bergh och Jorma Kontio. Man varvade på 1.11,3 och Bergh med 6 Head Run var inte nöjd. Både dessa stannade tillslut, vilket var förståligt. Konstigt upplägg med 12 Henry Flyer Sisu, men kul att det tävlas!

Lopp 12: Avslutningen gick till 3 Guzz Mearas som kunde ta en längd på 1 Gulfstream Am som dumade sig i starten och tog en kort galopp. Men han fick press av 3 Admiral As sista rundan och insatsen var mycket bra. 1.11,4/2140 meter gick han i mål på, vilket var dagens snabbast tid. Att han med en lång säsong i kroppen och nyss hade varit nere i Frankrike och vänt, skulle köra den prestation var mycket imponerande. Nämnda Admiral As var strålande som tvåa och han kommer vara ännu bättre i finalen. Värmning på 15/400 meter var mycket bra och han travar bättre än tidigare sedan man opererade bort den lösa benbiten. Bakom satt 1 Gulfstream Am fast med rubbet och såg mycket fin ut. Han är på väg mot toppformen och har äntligen börjat fungera igen!

Topparna:

6 Hail Mary

2 Mascate Match

2 Bank Wise As

11 San Moteur

Spela nästa gång (som inte gick till final):

4 Mellby Hoffa

9 Honey Mearas

5 Global Bookmaker

12 Ubiquarian Face

Flopparna:

2 Alaska Kronos

5 Beauty Kronos

3 Armani Degato

7 Brambling

1 Circus