V75 finaler Åby!

Publicerat: 03 Feb, 00:41

Fina spelframgångar där V75 nettot tillslut hamnade på 10.266 kr även fast vi såklart hade hoppats på mer! 

V75 började iallafall strålande när strofavorit förlorade. Mikael J Andersson serverade 11 Southwind Feji en bra resa och när man kom fram ”gratis” utvändigt om ledaren med varvet kvar trodde man såklart att hon skulle bärga karriärens 21 seger. Men det var slaka tömmar redan i sista sväng och hon var aldrig ens nära att rå på segrande 1 Okaloosa Bell. Lars Järpedal lät uppåt före loppet och taktiken att man skulle leda från start till mål blev vinstgivande!

Många inklusive vi spikade 2 Victory Topline och när Jorma enkelt kom till ledningen var ju loppet över?! Men Johan Untersteiner ville annat och kuppade sig till ledningen 1100 meter kvar och ”spelarna” samt Jorma Kontio stod med byxorna neddragna när man svängde ut på slutrundan. 8 Pastor Power med Johan Untersteiner kom in på upploppet som ledare och såg klar ut 200 kvar. Men Jorma fick ny fart på Victory Topline i biken och gick om kort före mållinjen skulle skäras. Genidrag eller dumstrut på Kontio? Såklart det sistnämnda men nu vann han trots allt detta och kom undan med hedern i behåll. Bakom spurtade 4 Riaude vasst som trea och han värmde mycket fint före loppet, nästa gång kanske?

Sedan vann 3 Wingait C.H. som avgjord enkelt när luckan kom på stretchen före en tapper 4 Hawk Cliff som var den ”moraliska” vinner i loppet. 2 Dolan Spring plockades bort på slutspelet och han tappade stilen över upploppet liksom senast, man ska nog ta i honom med försiktighet i framtiden.

I V75-4 galopperade hälften av fältet och när upploppet nalkades var det bara 5 Crossfire Simoni samt 8 Rushmore Face på banan. Den förstnämnde gick segrande ut denna duell och stod för en fin insats för Bo Falsig. Han spurtade strålande senast och värmde tilltalande före loppet. Vi hade han högt i ranken vilket visade sig vara helt rätt i efterhand. Vårt förstaval i loppet var 8 Rushmore Face som gjorde ett strålande lopp och var het klart den moraliska vinnaren i loppet. Man han har svårt att vinna och det var inte första gången han vek ner sig i en upploppsstrid. Bakom var det inget att skriva hem om, men finns det någon rättvisa vinner Rushmore nästa gång!

V75-5 var ett öppet lopp på förhand men showen stals av Tony Löfqvists ”Viking” 12 Vikings Preacher med Erik Adielsson i vagnen. Favoriten 1 Sebastian Jorney kastade in handduken redan 500 kvar och Erik Adielsson kunde rycka åt sig flera längder i sista sväng, vilket blev vinstgivande. Tony Löfqvist sätter färg på travsverige och är en härlig prick, välförtjänt!

Gulddivisionen vanns av 9 Sorbet efter en vaken styrning av Örjan som tidigt körde till ledningen. Men det stora utropstecknet efter loppet var helt klart 7 Nimbus C.D! Hästen som rest sig efter en längre skadeperiod såg strålande ut och avslutade mycket vasst efter sen lucka som tvåa. Klockan visade 1.12,0 sista 400 på för dagen långsam bana och intrycket var femstjärnigt! Hårt betrodda duon 4 Dante Boko samt 10 Zenit Brick var båda sega redan i sista sväng och var aldrig nära att kunna utmana om segern.

I avslutningen satt vi kvar på samtliga system med spik på favoriten 3 Disco Volante. Han kom smärtfritt till ledningen och när man fick varva på 1.16,0 var vi påväg till utbetalningsluckan. Hästen såg mycket fin ut på långsidan men när Ohlsson skulle begära lite genom svängen fick han inget gensvar och det var tomt i tanken på ett steg. Han slutade sist i mål och kan knappast varit helt frisk för dagen, surt! Men vinnande 8 Erik Sting behöver inte skämma för sin insats och nu var det äntligen dags för honom. Det känns som man varit på honom ”varje helg” under vintern utan att fått betalt. Från jättefavorit senast till skräll nu och klockan visade 1.10,0 sista 400 ute i spåren med full fart över linjen, välförtjänt kan man lugnt säga!

Toppen:

4 Hawk Cliff stod verkligen för en femstjärnig insats och var helt klart den moraliska vinnaren i loppet!

7 Nimbus C.D. avslutning satt sig verkligen på näthinnan och det är svårt att sätta ord på hur roligt det är att se honom tillbaka i detta skick!

Floppen:

11 Southwind Feji fick ett perfekt lopp efter förutsättningarna och borde kunnat betydligt bättre.

Jorma Kontio bakom 2 Victory Topline. Nu vann han tillslut loppet men vad hände egentligen 1100 kvar?

2 Dolan Spring föll återigen ur travet på upploppet, oroväckande helt klart.

1 Sebastian Journey samt 3 Shorthanded Jag hade båda inte sin bästa dag.

Hårt betrodda duon 4 Dante Boko samt 10 Zenit Brick var båda inte att känna igen, tappform på den sistnämnda framförallt?

3 Disco Volante kastade in handduken redan 300 kvar trots 1.16,0 första rundan, sjukdom?

Spela nästa gång:

V75-2: 4 Ribaude värmde mycket bra och avslutade vasst i skymundan som trea!

V75-5: 2 Reverend Wine avslutade mycket vasst när luckan kom över upploppet, toppform.

V75-6: 7 Nimbus C.D avslutade mycket vasst som tvåa och såg lyssande ut. Flög till ledningen utan att Bergh laddade, spets och slut nästa gång