Eftersnack V75 Solvalla 2/11

Publicerat: 03 Nov, 22:47

Une Etoile Gar - wow! Timo Nurmos italienska fortsätter att övertyga och intrycket när Jorma kastade loss på sista långsidan, tog sig fram utvändigt ledande Mellby Free och bara lämnade denne över upploppet, ja det var ruskigt läckert! Jorma Kontio har snackat om att köra en 1.08-tid i sommar efter förra starten och hon blir otroligt spännande att följa. 

Magnus A Djuse imponerar i sulkyn. Vaket och oblygt körde han favoriten Ural i galopp i första sväng med grållen From The Mine som var toppbra då han svarade allt i ledningen. Tränare Catarina Norqvist har gjort ett kanonjobb med hästen och hennes segerglädje smittar av sig - härligt!

Skrällen och draget är 4 PASCHA TILLY (5%) som ska gå i bike för första gången och för andra gången kör Ulf Ohlsson, han var inte i ordning då han körde honom 5/11-16. Senast hängde Pascha i tredjespår sista 1600, höll strålande via 14,7 sista varvet. Han höll bra utvändig om Macelleria i Skellefteå och gick 11,9 sista varvet vid segern i Tammerfors för tre starter sedan. Han har formen helt på topp och med de här ändringarna är han hyperintressant och vi låser loppet på A-gruppen.

Pascha Tilly reparerade en kortare startgalopp på bästa sätt och avslutade våldsamt till seger - en ruggigt bra prestation och ett skönt speldrag som vi rankade etta (analys ovan). "Kommundraget" Win B.Hill blev för vass med stängt huvudlag och gjorde en slät figur. 

Vi trodde hårt på Velegance och det såg bra ut åt henne sedan Fossens Wally tidigt galopperat bort sig, men hon blev infångad i sista stegen av Melizza som spurtade starkt och fick betalt på formen. Ibra Boko vann V75-4 från ledningen, det blev ganska billigt. Giant Shadow fortsätter att rada segrar. Björn körde fram i dödens och hästen var bara bäst. Vi spikade honom på Slutspelet där vi fick in båda systemen med ett totalnetto på drygt 420.000 kronor. 

Tyvärr fick man avbryta starten i Guldfinalen där Örjan Kihlström hade fel spår i starten. Flera hästar varvade upp sig, bl.a. Rajesh Face och Milliondollarrhyme. Loppet vanns av Global Trustworthy som höll undan ärligt från ledningen. 

Toppen: Une Etoile Gar. Bössa!

Floppen: Ellis Pride blev en snackhäst på barfota, men skorycket gav ingen effekt.

Spela nästa gång: Vikens Fingerprint var bra som trea. 

Jag och P-A Johansson går igenom loppen mer ingående i vår podcast som vi spelar in under måndagen.

/ Andreas Henriksson