Uppsnack V75 18/2

Publicerat: 18 Feb, 08:56

Härligt inslag på blåsigt Halmstadtrav under kvällen igår där vi drog in nära på 25 lax och det är med tillförsikt vi ser fram emot V75 på Bergsåker och en omgång som vi har riktigt fin feeling för. Till skillnad mot Halmstad bör de yttre förutsättningarna inte ställa till det på Bergsåker och med temperaturer kring nollan bör de skickliga banmästarna få till en ypperlig travbana.

När det vankas trav på Bergsåker står Daniel Wäjersten numera ofta i rampljuset och denna dag är det inte annorlunda där han selar ut en dryg handfull hästar som blir hårt anlitade av spelarkollektivet. Claes Sjöström gör resan upp till Sundsvall och det med ett stall som går för högvarv för dagen. Hans 10 Everon (V75-2) bär favoritskapet och han har även anhängare i V75-6 och V75-7 där 9 Jerka Sting respektive 11 Eddy West har sina anhängare. Det ska därtill bli spännande att se hur 15 Breeze (V75-4) tacklat loppet i Stoeliten, motståndet är ett annat denna dag…

I V75-1 blir 2 Axel Ruda stor favorit och är i skrivande stund hela omgångens mest spelade häst. Pär Ländin har fått extremt fin stil på sin springare och från ett bra utgångsläge är favoritskapet befogat. Om man ska tro en konkurrent blir det dock ingen ”walk in the park” där vi bjuder på intervjun vi gjorde med Henrik Svensson i veckan angående hans styrning med 4 Merritt.

- Han var väldigt fin vid segern senast och jag måste säga att jag aldrig känt honom bättre än senast. Det är fina förutsättningar och även om jag tidigare tyckt att han tävlat bäst med rygglopp så är det nu ett läge för att testa från start och jag är inte främmande för att prova i täten. Han har tidigare visat att han hävdar sig i tuff konkurrens också. Jag får kolla lite med tränaren också innan jag riktigt bestämmer upplägget, säger Henrik Svensson.

15.20 börjar vi rapportera in till Slutspelet där vi skickat Steve till Bergsåker som brukar hitta ett och annat matnyttigt och därtill laddat batterierna till klockan, här ska vi syna värmningsintryck! Spelformen är god med flera inslag i veckan, läge att ta rygg. Nu beger vi oss mot Sundsvall!

//Redaktionen