Eftersnack V75 Romme 14/11

Publicerat: 15 Nov, 10:18

Favoritbetonat och utdelningen stannade vid drygt 1200 kronor på sju rätt. 

Omgångens snackis skedde direkt i inledningen där Gandalf Jaam ledde runt om efter att flera av dom värsta motbuden gjort bort sig direkt. Det som blev snackisen var att Jonas Moberg körde utanför ett antal banmarkeringar både i sista sväng och över upploppet och då han vann med så liten marginal, borde han givetvis ha blivit diskad. Nu blev han inte det och regelboken är väldigt luddigt skriven, mer om det i podden på måndag. Annars kul för Jonas som inte har något stort stall och inte vinner V75 i parti och minut. Digital Literacy tvåa och Örjan spårade rycktussarna in i det längsta, man kopplade greppet men blev alltså utkontrad av Gandalf Jaam sista biten. 

Diamantstoet i V75-2 och dom båda favoriterna Joyful Trix och Laleh Pellini gjorde till slut upp i en tät slutstrid. Starka insatser av båda och det blev en barfotadansande Joyful Trix som avgick med segern för Kihlström/Redén. Vi tog ställning för Joyful på slutspelet då Laleh matchats tufft och BG varnade för att hon är lite osäker men hon bjöd på en rejäl insats igen. 

Odramatisk Gulddivision i V75-3. Very Kronos tävlade med skor då han ska ut i finalerna om 14 dagar men det spelade ingen roll. Han tog hand om täten och sedan var loppet över. Han har stabiliserat sig rejält och får nu lite utdelning på det stora kunnande som han alltid visat. Mindyourvalue W.F. hakade på till andrapriset med Antonio Trot avslutade sylvasst som trea efter startbrasa. 

Även V75-4 blev händelsefattigt, Amiral galopperade och He’s Marvelous satt i spets ut på första långsidan. Sedan fick Björn styra och ställa hela vägen. Det blev enkelt till slut före Berghduon Imagine Boko och Vikens Dome. 

Mera racing i V75-5, 09 första 500 innan Final Dream tog över och sedan körde man i tre spår med Ad Hoc utvändigt och My Dream Art i tredje. 10,0 första 1000 och det var riktigt starkt av Final Dream att hålla undan före en ettrigt spurtande Island Life. Ad Hoc höll tappert som trea. 

Lång distans och händelsefattigt igen i V75-6 som var Klass I. Gardner Shaw tog täten för Lennartsson/Westholm och sedan hände det i princip ingenting under vägen. Gardner Shaw gick undan enkelt. Riptide R.D. värmde bra och hakade på till andrapriset från rygg på ledaren. 

Även i avslutande bronsdivisionen blev det spetsseger. Favoriten Van Gogh Z.S. tog hand om täten och sedan var han aldrig riktigt hotad även om det såg lite stumt ut till slut. Counterfeightr hade en del sparat och Västerbo Highscore spurtade bra ute i banan.

Lira nästa gång: alltid svårt att bedöma efter galopp men Antonio Trot spurtade riktigt vasst och såg ruggig ut över mål. 

Floppen ganska given: domarbedömningen i V75-1 att inte diska eller flytta ner Gandalf Jaam (spelade absolut ingen roll för oss spelmässigt vem av dessa båda som vann) var under all kritik.