Eftersnack V75 Bollnäs 25/7

Publicerat: 26 Jul, 19:11

Superskräll inledde omgången i silver när Felicia Molin satte dit Raja Ribb trots en inledande galopp. Han var trots att han var bra i breddlopp nyligen svårfunnen och ännu mer otroligt är det att han vann med ett galoppinslag. Streckad på under 1 % och värdet nästan 2000 efter ett lopp. Många i loppet underpresterade men ingen skugga över Raja Ribb som gick bra och Felicia körde smart. Favoriten Guillaume Boko fick perfekt lopp och borde ha vunnit.

Klass II i andra och Champ Lane var stor favorit, det var heller inget snack om saken, han var bara bäst och hade gott om krafter kvar på 12,9/2140a. Self Explosive gick bra som trea efter lite körning i början och sedan först i tredje på baksidan, blev av med andraplatsen precis på linjen till Ekås Future. 

Gulddivisionen i tredje och här blev det seger för Dreammoko efter att Björn kastat loss ordentligt på bortre långsidan. Han har mött hårda hästar hela karriären och klev nu över sex miljoner insprunget trots att det “bara” var sjuåringens åttonde seger. Snowstorm Hanover avslutade bra och har snart jobbat ihop till en seger. 

Kallblod i fjärde och vi var inne på att Kos Odin skulle spåra runt om eller åtminstone få en bra resa på innerspår och vinna, vi valde att spika honom på slutspelet och han var bra men lyckades inte stå emot Rappnor till slut som den här gången rattades av Jorma Kontio.

Skräll i femte som var Klass I över tre varv. Cyrano De B. spurtade bäst för Per Lennartsson men loppets moraliska vinnare får man ändå säga att trean i mål Viscount var, efter att varit med i stenhård körning höll han riktigt bra för Oskar J. Bottnas Fantom som var den andra kombatanten i körningen var sist i mål för Jorma Kontio. Timo Lane knep andrapriset efter en fin resa. 

Goop hade en bra dag (som vanligt) och i diamantstoet var det dags igen med Anthara Bi. Quarcia gick i ledning för Kim Moberg och var bra men i sista sväng när Björn jobbade upp Anthara på bettet genom att vila i rygg på Quarcia så anade man att det skulle bli svårt att stå emot denna till slut. Bra insats av båda hästar men BG är tung att möta i slutstriderna. 

Brons avslutade och här var dom flesta inklusive vi inne på att Chapuy skulle hålla upp innerspåret och sedan leda runt om. Han lyckades dock inte hålla ut Mr Clayton J.F. och då var loppet kört för honom. Istället vann Vae Victis Club som debuterade för Redén och det blev enkelt efter att ha gått först i tredje på baksidan. Med i hans rygg gick Twigs Ceasar som tog andrapriset.

Ingen lycka för oss på liret den här lördagen då sju rätt gav drygt 1,3 miljoner. 

Lira nästa gång:  passa Tayson Bi i ett vanligt lopp, kördes passivt från dåligt läge, krokade i in på upploppet, gick bra över mål och var inte tom.