Fin V86-vinst!

Publicerat: 21 Apr, 22:34

Topprank på V86! Hela fem tipsettor vann och det totala V86-nettot blev fina 70.720 kr! Så här skrev vi i Rank och Spel-analysen om våra fem tipsettor:

4 EMOJI (44%) var bäst bland de 4-åriga danska hästarna, i alla fall på hösten då han vid två tillfällen slog Derbyvinnaren Extreme regelrätt. Han har visat att han har många verktyg, han är startsnabb, spets från spår 6 näst senast i i snabb öppning och väldigt spurtstark, plockade många länger på Extreme över upploppet då han slog honom på Skive för tre starter sedan. Förutsättningarna är bra och det är anmält barfota runt om. Flemming låter dessutom väldigt uppåt kring hästens vinterträning och var han har honom formmässigt för dagen. Går Emoji iväg som han kan är det bra spetschans och då måste det vara toppchans. Trots årsdebut och stor favorit väljer vi att spika. 

7 BIG SHOT (21%) vann på en 13-tid full väg näst senast och gick som ett lyse efter galopp senast via 12,5/1900 med 10,5/800. Kommit ner ett hack nu och vi hoppas att Magnus kör offensivt, det finns lillchans på att han kan ta sig förbi favoriten och släppas till spets och lyckas han med det blir han svårslagen, men han har chans även med andra upplägg.

Tipset till spetsfavoriten 5 HECTOR DE SAJAN (14%) som är en fin häst. Han har två segrar två andraplatser på fem då han gått i spets. Bakifrån är han lite ovillig och övertygar inte även om han ser fin ut. Han gick hyggligt efter vila senast och bör vara förbättrad nu. Det blir ev. norskt huvudlag och amerikansk vagn. I spets är det hygglig chans. Kruxet är att han sett hopplöst osäker ut i två senaste med framspår bakom bilen. Det var dock ett tag sedan och i fem lopp innan des svar han mycket snabb ut.

6 BENEDETTO O.P. (56%) är en tanks som har imponerat i videokollen, när han vann med halva upploppet på 12,1 var något extra. Han springer och bryter en del, men han är stark och går till mål. Spetsvann 2/11 och avslutade rejält gången efter där han tog på vinnaren upploppet ned. Var 35 för 10-spelad på Vincennes näst senast, men var inte kurant för dagen. Dödensvann senast och både vi och stallet tror att den här har bättre chans än den i V86-2. Vi pratade med Lövdal som fått bra info på den från Jori Turja och Lövdal ska köra offensivt. Vi tror att han krossar allt och spikar. 

7 HALO AM (33%) blir snackhästen i omgången och han blir favorit innan det är klart. Det är en klasshäst som såg riktigt bra ut i de första starterna i karriären. Nu har han inte startat sedan Sprintermästar-helgen och han har varit i Riordans regi i drygt två månader. Efter en del strul säger rapporterna att han tränat vasst och har gått 16/1600 som fortast. Jerry låter ovanligt uppåt kring hästen. Han har även snackat om amerikansk vagn vilket vittnar om att det är aktuellt direkt. Sett till vad hästen visat tidigare, och hur snacket låter, måste vi tro att han vinner detta även om han får göra grovjobbet. Spik! 

På Slutspelet spikade vi Big Shot efter en kanonvärmning och åtta rätt även där! En skön onsdag och stort grattis till er som tog rygg! Nu har vi en härlig spelhelg att se fram emot med bl.a. pokalkval, en spännande V75-omgång samt en rolig GS75:a från Solvalla. 

/ Andreas Henriksson