Uppsnack V75 4/2

Publicerat: 04 Feb, 09:36

Det är STL-finaler och ingen har väl undgått att det är jackpot? Det är 25,4 miljoner kronor extra att spela om i sjurättspotten. Omgångens största favorit är Borups Victory (V75-7), spelad på nära 70% i nuläget och han har mycket hög vinstchans. Eddy West (V75-3) är också storfavorit, 55% i nuläget, men där är Claes Sjöström tydlig med att hästen inte är helt på topp, det måste man ta till sig.

När det gäller förutsättningarna har det varit många minusgrader i Stockholmstrakten senaste dygnet men det ska bli soligt och betydligt varmare men fortsatt minusgrader under dagen i dag. Det vädret bör inte ställa till det nämnvärt vad det gäller banan men räkna med att det går åt hakar, åtminstone bak.

Vi bjuder på ett drag på V75 och DD i form av 4 Primadonna Tile (V75-6) vars streckprocent i nuläget är 5,6 och en överspelad, 4 El Vego Khalifa (V75-2). Han är spelad till 15%, det är alltför högt anser vi. Vi bjuder på motiveringen kring Primadonna Tile från vårt V75-material.

”En som står ruggigt bra till är 4 Primadonna Tile som startat från tillägg tre ggr i rad och senast hade hon dessutom bakspår på tillägg, nu är det framspår och hon står 30-40 meter bättre till än senast. Hon är ingen raket från start men bör, likt 26/11, hitta en position i främre träffen. Den gången hade hon nog vunnit med ett annat vägval 500 kvar. Näst senast avslutade hon bra från uselt läge men senast var hon blek trots 14,3/2000 efter tappstart. Hon är dock ojämn så vi glömmer det loppet. Istället gottar vi oss åt spelprocenten och läget.”

När det gäller El Vego Khalifa skriver vi följande under rubriken Överspelad:

”Vann ett billigt försök på Axevalla, möter mycket tuffare motstånd och känslan är att han väger för lätt.”

Nu laddar vi inför en mycket spännande omgång. Jag kommer vara på plats på Solvalla och rapporter om allt som händer, både på banan och stallbacken. Slutspelet-V75 öppnar kl 15.20.
//P-A Johansson