Eftersnack V75 Jägersro 21/11

Publicerat: 22 Nov, 14:54

Jägersro 21/11

V75-1 inleddes med fördröjd start pga. utrustningsstrul och hurvida det påverkade flera av de startande ekipagen kan vi bara spekulera i men faktum är att i startögonblicket galopperade flera av de betrodda i loppet. Rackham, Nero Maximus och Rock My Dreams tappade alla travet med stora markförluster som följd. Felfri gick Exaudio Vici med Jorma Kontio i sulkyn, ekipaget fick överta ledningen och från den positionen blev det ett odramatiskt lopp med värsta motbuden bortgallrade redan i startmomentet. Katja Melkos starke springare inkasserade sin åttonde seger för året. För vår del gick hoppet om sju rätt upp i rök då vi satt med spik på Rackham på alla kuponger.

Strul även i förspelet till V75-2 där startmomentet hamnade i fokus. Robert Bergh visade med all tydlighet redan i voltmomentet vad han ansåg om domarinsatsen och efter målgång där hans Mily gjorde en slät figur fick domarkåren en bredsida direkt i tv-sändningen. Nog om det. I loppet visade Conrad Lugauer  att hans Devs Daffodil var fortsatt i toppslag och sättet och avgjorde under sista halvvarvet var vackert, en säker seger och en häst som säkert kan hävda sig i Stoeliten i nuvarande form.

Mer tveksamma situationer i V75-3 där Johan Untersteiner satte allt på ett kort från start med Opulent Tile. Situationen när han pressar sig framför Peter Ingves och Ovation L.A. var mycket tight och Ingves var nere utanför banmarkeringarna för att freda sig. Väl i spets löpte Opulent Tile väl och stod hela vägen in i mål. Hombre D. och Stenson såg segerfarliga ut över upploppet men som så många gånger förut på Jägersro kunde ledaren hålla undan till seger.

Svensk Uppfödningslöpning i V75-4, till spets tog sig Islay Mist Sisu en av tre Per Nordström-träningar detta lopp. Via 500 meter i tredjespår rundade Mellby Jinx fram till utvändigt ledaren och satte under slutvarvet klorna i ledaren. I utgången av sista sväng såg det ut som att segern skulle gå till gulblå-kusk men då hästen inte var fullt körbar kunde Ingves kontra tillbaka och Nordström kunde skriva in andra raka segern i detta lopp. Bakom en bra tätduo spurtade Felix Orlando väl efter sen lucka, även Dowhayyoudodowell som värde väl sköt till fint över upploppet.

Klass 1 härnäst och efter ett mycket snabbt halvvarv intog Björn Goop och Frodo S. positionen som ledare. Väl där fick hästen styra och ställa och halvvarvet från mål såg det helt klart ut. Tvärtemot tidigare lopp denna dag stannade dock BGs styrning upp över upploppet och den utvändigt travande Upper Face följde upp förra veckans fina prestation med att segra på hemmaplan. Den blåblodige valacken har vuxit som löphäst under hösten och kommer summera ett fint 2020 när det är dags att stänga böckerna.

Dags för Gulddivisionen. Elian Web fick planenligt spets och i ledningen styra och ställa. Efter 1500 meter såg det ut som Jorma hade full koll på tillställningen men då fältet sprack upp fick Västerbo Exact fritt, Thomas Uhrberg kunde måtta in sin häst precis på linjen och skrällen var ett faktum i ett ganska blekt gulddivisionsförsök.

Till avslutningen fångade vi ett fint värmningsintryck på Night Brodde och det intrycket behåll hästen in i loppet där han brakade till spets och sedan kunde ge Stall Lugauer eftermiddagens andra V75-seger. Segermarginalen var god och Up and Quick-sonen visade att högstanivån är god när han fungerar fullt ut.

Toppen: Devs Daffodil hade uppvisning, mot Stoeliten.

Botten: En V75:a utan diskussioner om domslut eller förseningar pga. utrustningsstrul hade varit välkommet.

Spela nästa gång: First One In spurtade suveränt i Klass 1-försöket, passas i lämpligt sällskap framöver.

/Alexander Holmström