Eftersnack V75 Solvalla 26/11

Publicerat: 27 Nov, 01:48

V75-finaler och fin sport på Solvalla denna lördag. Stjärnorna Honey Mearas och Brother Bill gjorde ingen besviken utan segrade planenligt vilket gjorde V75-raden lättfunnen och vi noterar en jackpot på femmorna som det spelas om på Bergsåker nästa lördag. För vår del svek spiken Falcon Eye och framgångarna uteblev denna lördag.

Toppen:

+++: Imperatur Am glänste från värmning till målgång denna kväll där vi plussade rejält inför Slutspelet-DD. Hästen gjorde ingen besviken i loppet utan levde upp till det fina intrycket när han trots ett lågt tempo första rundan kunde spruta till seger. Det hörs på Gundersens att detta är något speciellt och att man sitter på en kanon som har de största pengarna att tjäna in framöver.

++: Akilles Face är knepig att räkna på då han blandar och ger men på sin dag är det en riktigt bra häst. Adrian serverade honom ryggar hela loppet till 400 kvar då han kunde styra på i vida spår och kämpa sig förbi en mycket tapper Aragorn As som i sig gjorde ett topplopp utvändigt Hidalgo Heldiga

+: Vi nämnde henne i ingressen men Honey Mearas stod för ytterligare en mycket fin prestatoin då hon klev runt fältet ute i tredjespår under slutrundan. Även om en bra spurtane Devs Daffodil såg ut att kunna utmana tror vi inte Örjan satt med särskilt hög puls, skallen på Honey är av bästa märke.

+: Vi vill också nämna Charliebrown Effe som tog ytterligare en seger på svensk mark (7/10 i år) då han avgjorde via en rejäl slutspurt. Han stog ganska billigt inne i klassen då han gjorde Sverigedebut 28/4 i lopp stängt vid 485 tkr...

Botten:

-: V75-2 blev ett riktigt dåligt lopp där känslan var att den som var minst dålig vann. Flera galopper och hästar som normalt sett ska kunna bättre.

-: Även V75-7 blev rörigt och endast fem felfria noteras vid målgång. Pure Muscle utgick påtagligt märkt av något som satte ned honom rejält, vi hoppas på god bättring för den talangfulle treåringen.

/Alexander Holmström