Grattis Victory Tilly, 26 år!

Publicerat: 04 Mar, 23:27

En av världens bästa travhästar genom tiderna, Victory Tilly, fyller 26 år i dag. Stort grattis!

Stig H Johansson firade stora framgångar med Victory Tilly och har tidigare uttalat sig om att det är den bästa häst han har kört och tränat.

- Det uttalandet står jag fast vid. Han gjorde flera kanonlopp. Att vinna Elitloppet är stort. Han gjorde ett fantastiskt race när han sprang världsrekord i USA också, men det var inte samma feeling som när han vann Elitloppet på hemmaplan.

Har du något annat minne du vill dela med dig av?

- Jag glömmer aldrig första gången jag skulle köra honom i ett snabbjobb här på Stora Alby. Jag trodde att det var något fel på klockan och tänkte ”Är det verkligen sant? Jag måste prova klockan efteråt”. Det gjorde jag och tiden stämde. Han var så effektiv i gången att jag inte kunde bedöma tempot.

När Stig H fyllde 60 år fick han Victory Tilly som present efter karriären från Stall Kalas. Hur mår hästen idag?

- Han är fräsch och pigg trots att han blir 26 år nu. Han går med sina kompisar i hagen och är pigg och glad, säger Stig H Johansson.

Vi slog även en signal till en av ägarna i Stall Kalas, Johan Högberg, som givetvis har flera goda minnen från den här tiden.

- Vi köpte honom som fyraåring för 3,5 miljon, det var många som tyckte att vi var tokiga som betalade så mycket för en valack som inte ens var bäst i Sverige vid den tidpunkten, men han radade segrar och vann Derbyt senare det året.                                                                                 

Vilket är det roligaste minnet med Victory Tilly?                                                                                                

- Elitloppssegern smäller högst, men det var även häftigt när han satte världsrekord i New York. Man planerade aldrig några semestrar den här tiden utan anpassade sig efter var Victory Tilly skulle starta nästa gång och tog några dagar ledigt i samband med det. Det var en härlig tid, avslutar Johan Högberg.     

/ Andreas Henriksson