Eftersnack V75 Åby 12/2

Publicerat: 13 Feb, 10:19

Toppen
+++Beckham
såg helt lysande ut, kom visserligen billigt till spets men som han såg ut då han lämnade fältet sista 100 imponerade.

++ Carna Sensei gjorde att jobb själv i tredjespår sista 700, kopplade greppet 100 kvar och svarade även ut attackerande häst. Stark insats.

+ Letthecowboysride svarade för en stark årsdebut, fick visserligen hjälp av bra tempo i täten men han var väldigt stark sista 600 i tredjespår och vann smått överlägset.

Floppen
Free Bird
klappade ju ihop helt, utgick och fick startförbud men även Use Face svarade för en märklig insats då hon galopperade helt utan anledning efter 750 meter.

Lira nästa gång
Det finns många uppenbara, som Super Sarah som satt fast, Fönix Vang som hade mycket otur men avslutade vasst, Shapes med sin vassa avslutning, Halakazam som svarade för en stark insats och Nortorious Zon som avslutade sylvasst på stretchen samt Legend Act men jag vill hålla fram That’s It som det aldrig riktigt löste sig för men han såg väldigt fin ut och snart får man rycka skorna! Jag lyfte räven fram Woudstra som såg klart bra ut efter tidig galopp.

Det blev spännande lopp och efter V75-1, där alla såg ut att ha chans på upploppet var man superpeppad inför resten av omgången. Sen blev det tyvärr lite favoritbetonat och många spetsvinnare. Lopp som V75-5 där det var körning i stort sett hela loppet gillades dock skarpt. Vi fick sex rätt på alla våra system då vi förlitade oss till Ture L.A. rakt över. Han var visserlgen tvåa men var aldrig med chans och vi var besvika på hans prestation. Det är nog läge att kliva av det tåget nu. Vi spelade dessutom för lite högre utdelning än det blev så vi var helt enkelt inte rätt ute den här lördagen. Örjan Kihlström blev V75 Champion efter flera habila insatser som han kryddade med seger tillsammans med Stron Heartbeat i avslutningen.

//P-A Johansson