Eftersnack V75 Bjerke 9 september

Publicerat: 10 Sep, 06:52

Det blev svensk dominans i de norska årgångsloppen på Bjeke på söndagen. Jan-Olov Persson-tränade bröderna Eld Rask och Tekno Eld vann Kriteriet och Derbyt för kallblod, båda med Ulf Ohlsson vagnen. Marcus Lindgren-tränade Stoletheshow skrällde i Kriteriet för varmblod.

Eld Rask vann även det norska Kriteriet utan att vara som bäst. Han tappade massor felfri från start men jobbade sig ikapp och attackerade 1300 kvar, han kom ner utvändigt ledaren 700 kvar och kämpade ner den. Eld Rask travade inte perfekt och hade inte sin bästa dag men det är en riktigt bra häst som var väldigt väl understödd av Ulf Ohlsson. Överbetyg även till tvåan Rappstjernen som tvingades till en väldigt tuff öppning av Perssons andrahäst B.W.Prinsen.

I Derbyt för kallbloden tog Tekno Eld revansch från det svenska Derbyt. Han kördes påpassligt till spets i första sväng och väl i ledningen såg han ut att vara i en klass för sig. Han såg ruggigt bra ut för dagen och den långa distansen var ett plus för honom.

Stoletheshow hittade tredje ut från bakspår efter en snygg start av Erlend Remnesvik. Storfavoriten Catherine’s Chevy galopperade kort från start, hittade ut till utvändigt ledaren och gjorde ett topplopp. Han fick dock i sista stegen ge sig för Lindgrens häst som attackerade 700 kvar och såg morsk ut i spåren hela vägen in i mål.

Två storsegrar till Gundersen
Giveintgasandgo svek från spets och var blek, formhästen Photo Lavec avgjorde med väldigt knapp marginal. Kusklöftet Magnus Teien Gundersen vann norska Derbyt med Gretzky B.R. från spets även om det för ett ögonblick 150 kvar såg ut som om Magnus dragit undan för tidigt och fått en stum häst.

Utanför V75 vann återigen Hillary B.R. (Magnus Tein Gundersen) i Kriteriet för ston. Detta var sjunde raka och hon är obesegrad. Nu tar man sikte på Breeders´ Crown i Sverige, det blir väldigt spännande för hon är riktigt bra.